Ciutat

Andi insereix 28 persones al mercat laboral utilitzant la realitat virtual

L’entitat Andi Sabadell ha aconseguit inserir laboralment 28 persones en cinc anys gràcies al programa ‘Yo me prep@ro’ de Down España i la Fundación Vodafone. Aquest dijous, tant l’entitat com l’empresa de telefonia han presentat els resultats de la seva col·laboració –i la sisena edició– en un acte celebrat a l’ESDi, on tenen contractada una persona amb discapacitat que forma part del programa.

Un moment de l’acte / D.S.

Durant els cinc anys que fa que està en marxa, amb aquest programa, Andi ha format 72 persones, entre elles, 34 dones (47%) i 38 homes (53%). També durant aquest període s’han aconseguit un total de 57 convenis de pràctiques a més dels 28 contractes laborals. Els promotors del projecte consideren que s’han complert els objectius de pràctiques no laborals en un 98,2% i els objectius de contractació en un 96,6%.

Els participants d’aquest programa han utilitzat la realitat virtual com a eina per millorar l’accés a l’ocupació de les persones amb Síndrome de Down i discapacitat intel·lectual. Segons Andi, el programa és el més complet i de més abast que hi ha al nostre país per a la formació en noves tecnologies de la informació a joves i adults.

A l’acte de presentació dels resultats hi han participat el director de l’ESDi, Antoni Garrell; el director comercial d’Administracions Públiques de Vodafone a Catalunya, Àlex Carballo; la cap d’orientació i intermediació laboral de Promoció Econòmica de Sabadell, Anna Monterde; el regidor d’Acció Social de l’Ajuntament, Eloi Cortés; i la presidenta d’Andi Sabadell, Dolors Pallàs. A la segona part de l’acte han explicat la seva experiència amb el programa els participants Minerva Llorente i M. Carmen Ortega i l’empresari Isidre Pelayo, administrador de la botiga Terranova, de Castellar del Vallès.

“Per l’aniversari demanava viure sola”

Comentaris
To Top