Ciutat

Els Mossos desarticulen una associació cannàbica a Sabadell activa durant el confinament

Les restriccions per llei no han aturat algunes activitats il·legals, com la compravenda de droga. Els Mossos d’Esquadra van clausurar aquest dimecres una associació cannàbica situada a la Zona Hermètica (Sabadell), que estava plenament activa tot i l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol. El règim “és clar”, asseguren des de la policia catalana: només es poden mantenir oberts negocis de béns de primera necessitat, estancs, farmàcies i gasolineres.

L’activitat a l’associació intervinguda era l’habitual, com si no hi hagués cap confinament, fins ahir a la tarda. Els socis entraven i sortien del local, situat al sud de Sabadell, per recollir marihuana. En el moment d’accedir a l’establiment, a les 17.30 h. els Mossos d’Esquadra van trobar a l’interior el president de l’associació i tres socis en ple intercanvi de les substàncies estupefaents. “El president trucava als socis perquè vinguessin a buscar la mercaderia”, expliquen fonts dels Mossos. 

Els materials decomissats per la policia catalana / Cedida / Mossos d’Esquadra

En aquest cas es van sumar dues suposades il·legalitats: d’una banda, la compravenda de droga i d’altra l’incompliment del règim de reclusió. La policia catalana –que va realitzar un desplegament per actuar sobre l’establiment– va aixecar quatre actes per saltar-se el règim de confinament contra el propietari de l’associació i els tres membres que en aquell moment es trobaven al local de Zona Hermètica. A banda, es va iniciar un procediment per un delicte contra la salut pública per al responsable del local, que podria comportar fins i tot una pena de presó, i es va denunciar també un dels socis per tinença de marihuana.

Els Mossos van interceptar un quilogram de marihuana i 200 grams d’haixix en el mateix establiments. També van trobar 2.000 euros en efectiu, procedents presumiblement de l’activitat il·legal de la mateixa associació. Tot el material va ser requisat pels agents de la policia catalana.

En declaracions al D.S., el secretari de l’associació ha assegurat que el local estava tancat en el moment en què va accedir la policia catalana. “Es va enviar un missatge als membres divendres per decretar-ne el tancament”, assevera. Ara bé, explica que el president de l’entitat, ara investigat, viu en l’establiment i que els socis “podien anar a buscar pertinences a les seves taquilles sota la seva responsabilitat”.

134 denúncies per desobediència

En les darreres hores el nombre d’actes policials per haver desobeït el confinament marcat per l’estat d’alarma ha pujat fins a 134 a Sabadell. Segons les darreres dades, en les últimes 24 hores, els Mossos d’Esquadra han realitzat 32 denúncies, mentre que la Policia Municipal ha obert 43 expedients.

Un dels últims controls s’ha produït aquest matí a Sant Llorenç Savall, on els Mossos d’Esquadra han realitzat un dispositiu per controlar els moviments de la població en el marc de les restriccions pel coronavirus.

El control a Sant Llorenç Savall / Cedida / Mossos d’Esquadra

Comentaris
To Top