Diners

Un milió d’euros per a autònoms i empreses de Sabadell

Farrés i González amb els responsables de l’entitat bancària després de firmar el conveni / cedidA

Un milió d’euros. Aquest és l’import total de la línia de finançament que Microbank obrirà per potenciar l’autoocupació i incentivar l’activitat emprenedora a Sabadell. Es tracta d’una iniciativa impulsada en el marc del conveni firmat per l’Ajuntament de Sabadell –a través de l’empresa municipal Promoció Econòmica de Sabadell SL i el banc social del Grup Caixabank.

Mitjançant aquest acord s’ha establert una nova línia per finançar professionals autònoms i microempreses amb menys de 10 treballadors i una facturació anual inferior a 2 milions d’euros. Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de 25.000 euros.

En total, es posarà a disposició 1 milió d’euros per finançar la creació o ampliació de microempreses, negocis d’autònoms i projectes d’autoocupació. Els projectes hauran de tenir un pla d’empresa i l’informe favorable de viabilitat elaborat per l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom de l’Ajuntament.

Segons un comunicat de l’entitat financera, el criteri de la concessió d’aquests préstecs atén fonamentalment “a la confiança de la persona que el sol·licita i la viabilitat del projecte”. D’aquesta manera, també poden accedir-hi persones que no tinguin garanties ni avals. Els microcrèdits seran amb “un interès ajustat”, segons confirmen fonts de l’entitat financera. L’objectiu d’aquest acord és “afavorir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, nous residents, persones amb discapacitat i en especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat”.

Més liquiditat

En el context de la crisi sanitària, el banc social de Caixabank també obrirà una altra línia de finançament per atendre les necessitats de liquiditat que està provocant la crisi de la Covid-19. Aquesta línia compta amb el suport del Fons Europeus d’Inversions.

Comentaris
To Top