Publicitat
Diners

Sabadell perd empreses (i els voltants es mouen)

Sabadell no aprofita l’embranzida de la recuperació a Catalunya. El segon trimestre va perdre un 0,1% del seu teixit empresarial, encadenant així tres trimestres de caigudes, tot mentre en el conjunt del país la pujada va ser de l’1,1%. La capital vallesana també queda per darrera del conjunt de la Conca de Ripoll-Riera de Caldes -els catorze municipis de l’àrea d’influència de Sabadell- on el nombre d’empreses ha crescut un 0,9%. Aquesta és una de les principals conclusions de l’Informe de Conjuntura presentat aquest matí a la Fira de Sabadell.

La davallada pel que fa al teixit empresarial també ha fet estralls pel que fa a la generació de llocs de treball. La contractació a la ciutat de Sabadell ha caigut un 3% en el darrer trimestre, trencant una tendència positiva de vuit trimestres en positiu. Ben al contrari, en el conjunt de municipis de la Conca de Ripoll-Riera de Caldes la pujada és de 9,1%, un línia alcista, que supera amb escreix la mitjana del país (+2,5%).

Sabadell impulsa la construcció

Les dades sobre teixit empresarial constrasten amb la forta pujada del mercat de la construcció a Sabadell. La capital vallesana experimenta la pujada més important des de principis de 2010, amb un increment del 287% en termes interanuals pel que fa a habitatges de nova construcció. Si es sumen els municipis propers, el creixement segueix sent molt elevat (+163,2%).

La bona tendència de la construcció s’explica en part pel contrast amb les males xifres dels darrers anys en el sector, tal com ha assenyalat Altiva Prospect, responsable de l’elaboració de l’informe.

Publicitat
Comentaris
To Top