Ciutat

L’Ajuntament farà més controls ambientals a Suñer

La foneria Suñer està a Covadonga des de 1942 / Victòria Rovira

L’Ajuntament de Sabadell mou la seva fitxa en el joc que enfronta veïns i Suñer S.A. i decideix augmentar els controls ambientals a la foneria, sense notificació prèvia i de forma regular, per mesurar la qualitat de l’aire que envolta aquesta empresa. Aquesta és la primera decisió que es desprèn de la reunió a tres bandes entre Ajuntament, Suñer i les entitats veïnals que han liderat la protesta contra els suposats fums  i pudors.

La regidora de Transició Energètica, Mar Molina, insisteix que l’empresa s’ajusta a tots els requisits legals establerts i que, tot i que es troba fora d’ordenació i actualment no obtindria una llicència a aquesta zona, l’Ajuntament no té poder decisiu ni pot prendre decisions arbitràries sobre l’empresa. “Suñer s’ha ofert a col·laborar, a partir d’aquí podem buscar solucions que apropin les postures.

Ara, comencem per incrementar els controls ambientals i sonometries per comprovar de nou si els paràmetres són correctes”, detalla Molina. No es contempla, però, l’expulsió de l’empresa del teixit industrial de Sabadell. “Hem acordat que no marxin de la ciutat i ja estem buscant plegats opcions però les converses encara estan en un punt embrionari i no hi ha un projecte plantejat”, defensa la regidora.

D’altra banda, l’empresa va aprofitar la reunió per demanar als veïns que aturessin les concentracions de dilluns a la tarda davant la indústria, petició que els veïns han passat per alt: “no destensarem la corda mentre les molèsties continuïn”, assegura Ernest Espinós, president del Moviment Veïnal del Sud.

Comentaris
To Top