Ciutat

El sabadellenc Cuixart disposarà de només tres dies de permís penitenciari

Mentrestant, s’està tramitant el permís de semillibertat per a l’activista empresonat

/EFE

L’activista empresonat Jordi Cuixart disposarà de tres dies de permís penitenciari després que així ho hagi decidit el jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya aquest matí. La magistrada Maria Jesús Arnau Sala li ha concedit una autorització puntual mentre es tramita el permís de tercer grau, també conegut com a semillibertat.

La jutgessa considera que el dirigent independentista ja ha complert la primera quarta part de la seva condemna des del 14 de gener del 2020 –tenint en compte el període de presó preventiva i post-sentència–. El jutjat també posa en relleu la “bona conducta” de Cuixart corroborat pels informes de l’Equip Multidisciplinari del centre penitenciari de Lledoners (el Bages).

La decisió va en contra de la Fiscalia de Vigilància Penitenciària, que va negar-se a donar un permís especial de dos dies el passat 16 de gener al·legant que no estava “penedit” del seu paper en l’1-O pel qual havia estat condemnat a nou anys per sedició. Per contra, el jutjat considera ara que “ni la gravetat del delicte ni la duració de la pena” són factors que puguin impedir la concessió de permisos penitenciaris.

Comentaris
To Top