Arxiu

La coral de la UES celebra mig segle

El 8 de novembre de 1961 es fundava la coral de la UES amb Joan Auladell de director, que ho ha estat fins ara. En el marc de l’aniversari, els cantaires oferiran un recital diumenge al Principal amb intèrprets convidats. Dilluns els van rebre a l’Ajuntament.

Una quarantena de cantaires d’edats variades però «de 40 anys en amunt» formen la Coral de la Unió Excursionista de Sabadell (UES). Alguns hi van entrar al cap de dos o tres anys de la seva fundació però l’únic que hi és des del primer dia –dimarts es complia el mig segle exacte– és el seu director, Joan Auladell.
N’ha vist de tots colors i ha portat la coral a llocs emblemàtics com els amfiteatres de Tarragona i Mérida, la Porta de Brandenburg a Berlín, les catedrals de Viena o Innsbruck, a les tombes de Wagner i Grieg o a Sant Pere del Vaticà en una plaça que omplien 50.000 persones (en una audiència papal van regalar a Joan Pau II el seu llibre sobre santuaris marians de muntanya de Catalunya)…
Però dilluns Joan Auladell va sentir una especial emoció quan van «complir la il·lusió» de cantar a l’escala de l’Ajuntament de la seva ciutat. Acabaven de ser rebuts al Saló de Plens per l’alcalde, Manuel Bustos, amb la presència del regidor de Cultura, Juan Carlos Sánchez, i el president de la UES, Albert Gil. Van oferir quatre peces, com el Cant de lloança, que interpreten des dels inicis, i l’himne de la UES.
Aquest diumenge, dia 13, el repertori serà molt més ampli a Teatre Principal, on comptaran amb la col·laboració de del violinista i director del Conservatori Josep-Lluís Puig, la mezzosoprano Montserrat Torruella i la pianista Glòria Puig, a més de Frederic Monasor, Joan Codina Mireia Miralles i el quartet de Corda Unerwartet.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top