Oci i cultura

Les 5 millors pel·lícules a la fresca… per a cinèfils descobridors

Fotograma de "Capitán Fantástico"

Juliol i agost seran mesos plens de cinema a la fresca: les places, terraces i parcs de la ciutat s’ompliran de cadires i pel·lícules. No en va, el cinema projectat a l’aire lliure és una de les activitats que més criden l’atenció durant els mesos de calor, i Sabadell en serà ple. En total, seran 21 pel·lícules en 29 projeccions, repartides entre la Capella de Can Gambús -cada dijous de juliol i d’agost-; l’Ajuntament -que proposa 16 sessions a diferents places de la ciutat dins el festival 30 Nits-, i l’InDOCumentari, el II Festival a la Fresca de Cinema Documental, que tindrà lloc entre els dies 28 i 30 de juny.

Pots veure el calendari complet en aquest enllaç, però pot passar que no coneguis les pel·lícules o que la quantitat resulti una mica abrumadora. Si aquest és el teu cas, hem preparat tres itineraris per orientar-te dins el bosc de pel·lícules. Al primer article vam veure les cinc millors pel·lícules per portar els més petits, i en aquesta segona publicació ens fixarem en el bufet que s’obre per als cinèfils amb ganes de veure cinema de qualitat amb un ventall de gustos i estils:

La la land

Quan i on? El dilluns 2 de juliol, a les 22:00h, a la Plaça del Dr. Robert. També el divendres 27 de juliol, a les 22:00h, a la Plaça de la Llibertat, a la Concòrdia, i el dijous 23 d’agost, a les 21:30h, a la Capella de Can Gambús

Recomenada per a… melòmans irrefrenables i romàntics realistes

Fins a tres vegades podrem acompanyar la Mia i el Sebastian al seu viatge per la Ciutat dels Estels. La la land va estar una de les sensacions de l’any passat, i no sense motiu: el musical de Damien Chapelle juga amb l’aroma del Hollywood clàssic i ens porta de cançó en cançó jugant amb els clixés de la comedia romàntica. Un final que es queda gravat a foc, un grapat de melodies entusiasmades i passió pura pel jazz són els ingredients d’aquesta carismàtica pel·lícula.


Capitán Fantástico

Quan i on? Dijous 26 de juliol, a les 21:30h, a la Capella de Can Gambús

Recomenada per a… tothom qui hagi somiat en marxar i deixar-ho tot enrere

Hi ha pel·lícules que fan pessigolles a l’ànima. Capitán Fantástico n’és una: un Viggo Mortensen immensament humà i -alhora- immensament estrany decideix educar els seus sis fills enmig del bosc, allunyats de tota comunicació. Entre el drama i la sensibilitat, el director Matt Ross obre pel camí un debat pedagògic força interessant.


Perfectos desconocidos

Quan i on? Dijous 30 d’agost, a les 21:30h, a la Capella de Can Gambús

Recomenada per a… aquell que s’irrita quan els amics no deixen de mirar el móbil a taula

Sis amics queden a sopar. No sembla, a primera vista, una premisa que doni lloc a una esbojarrada comedia negra sobre les màscares que portem i els secrets que ocultem sota la catifa. Dirigeix Álex de la Iglesia: afegeix al mix uns tocs sense vergonya de màgia i ocultisme, i tindrem aquesta Perfectos desconocidos.


C’est la vie!

Quan i on? Dijous 5 de juliol, a les 21:30h, a la Capella de Can Gambús

Recomenada per a… espectadors amb ganes de més Intocable, però sense el drama

La vida, diu aquell, és un carnaval. Això és cert, al menys, dins l’imponent castell del segle XVIII on succeeix aquesta comedia simpàtica i desenfrenada. Humor blanc dels autors d’Intocable -la tragicomedia que va commoure mig món el 2011- situat a una boda que veiem des del punt de vista dels treballadors. Cuiners, cambrers, músics i demés fan voltes i més voltes per una festa que té, sí, bastant de carnaval.


Tímidos anónimos

Quan i on? Dijous 9 d’agost, a les 21:30h, a la Capella de Can Gambús

Recomenada per a… amants de la comedia francesa indie i delicada

Amélie va portar cua, i a França de persones encantadores als marges de la societat no en van curts. Tímidos anónimos com escriu Manuel Piñón segueix aquesta línia i ens posa davant dos persones que s’enamoren a una teràpia per a gent amb complexos. Genuina, dolça i amb un toc sinistre, és una pel·lícula que, , és apta “per a diabètics i per a amargats”.


Comentaris
To Top