Oci i cultura

Pixar i Star Wars per normalitzar el cinema en català

Imatge promocional d'Star Wars: L'últim jedi

“Luke, jo soc el teu pare”. El català arriba a la galaxia molt, molt llunyana, i ho fa al barri de Torreguitart. Per quart any consecutiu, la Plataforma per la Llengua -amb la col·laboració de l’associació de veïns- organitza el cicle Refres.cat, que busca apropar el cinema en català a la gent del barri. Aquest any els títols escollits són Buscant la Dory -aquest dissabte, 21 de juliol- i Star Wars: Els últims jedi -el proper, 28 de juliol-.

Les dues sessions de cinema a la fresca tindran lloc a la Plaça Pompeu Fabra, a les 22:00h, i l’entrada serà gratuita. Lluís Duran, coordinador territorial de la Plataforma per la Llengua del Vallès Occidental, va explicar ahir a Ràdio Sabadell que alguns anys han possat pel·lícules “que potser no eren d’aquest públic tan massiu”, i costava atreure la gent. No obstant, amb l’atractiu de Pixar i Star Wars esperen una assistència d’unes cent persones.

Buscant la Dory

La Dory va encisar els espectadors de Buscant el Nemo el 2003, i ara -més d’una dècada després- ha aconseguit la seva pròpia pel·lícula. Un viatge per recuperar la seva memòria i una aventura dins l’oceanogràfic que farà riure especialment els més petits.

Star Wars: Els últims jedi

Estimada i odiada pels fans d’Star Wars a parts iguals, l’episodi VIII consisteix en una gegant persecució. Hi ha retorns inesperats, moments heroics, races estranyes i la Força que ho cobreix tot. Una pel·lícula enorme on es podrà escoltar el Chebwacca grunyint en català.

Comentaris
To Top