Ciutat

La plantilla d'Smatsa esclata a l'Ajuntament: "Perarnau, dimissió!"

La plantilla d'Smatsa irromp davant de l'Ajuntament coincidint amb el ple

Fotografia: Óscar Espinosa

Més d'un centenar de treballadors d'Smatsa s'han concrentrat davant de l'Ajuntament durant el ple municipal d'aquest dimecres. La plantilla ha iniciat la manifestació a l'Eix Macià, just davant de la seu d'Smatsa per després dirigir-se fins l'edifici consistorial. La plantilla mostra el seu desacord respecte l'ERO previst per la direcció de l'empresa de neteja viària i recollida de residus, que preveu 43 acomiadaments.

Els treballadors han tallat l'Eix Macià portant una pancarta que resa "Ni ERO ni ITF. Una ciutat més neta. Solucions ja!". Han transcorregut per la via fins irrompre a la plaça de Sant Roc amb crits que demanaven la dimissió del regidor de Serveis Públics, Lluís Perarnau. "Perarnau, dimissió!", ha estat una de les consignes més repetides per la plantilla.

Desenes de treballadors s'han aglomerat just davant de la sala de plens en un intent d'irrompre durant la sessió. La Policia Local els ho ha impedit, el que ha generat grans crítiques entre els treballadors. "Els que se suposa que estan a prop del poble, mira com actuen", exposa un treballador.

Publicitat

Els treballadors d'Smatsa pressionen d'aquesta manera a l'Ajuntament pel seu paper davant l'ERO d'Smatsa. L'empresa condiciona els acomiadaments a l'aplicació d'un nou instrument de facturació, que segons l'empresa suposa una reducció d'1,2 milions d'euros en el contracte de servei. En canvi, el govern assegura que la mesura serveix per controlar els comptes i el compliment d'allò acordat a la concessió.

A quatre dies de la vaga

La manifestació coincidint amb el ple té lloc just quatre dies abans que comenci la vaga convocada pels treballadors d’Smatsa de manera intermitent els dies 3 i 4, 10 i 11 i 13 i 14 de desembre i serà indefinida a partir del 17 de desembre. L’objectiu és aturar l’ERO, que ha d’afectar 43 treballadors.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top