Ciutat

Un passeig interreligiós per Sabadell

Més d’una desena de persones han participat en la visita guiada pels diferents centres religiosos de Sabadell en el marc de la desena edició de la Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte de la ciutat.  Com cada any, l’objectiu de l’itinerari és comprendre la diversitat de religions que coexisteixen a la ciutat i aprendre les seves tradicions.

Primera parada, La Perla

La primera parada de l’itinerari ha estat l’església evangèlica La Perla on el pastor ha explicat la seva història personal que el va portar a servir a Déu. “Vinc d’un passat molt obscur. He consumit drogues i tenia problemes amb la parella fins que vaig conèixer al senyor”. Segons ell, servir a Déu “és tot un privilegi”. Els assistents, la majoria pertanyents a la religió catòlica, han dialogat sobre les distàncies entre la religió evangèlica i la catòlica. Malgrat compartir creences com els 10 manaments, les dues religions creen certes discrepàncies entre els feligresos. Després d’exposar els diferents punts de vista, han arribat a la conclusió que les dues religions haurien d’unir-se més.

El Sagrat Cor, segon punt del recorregut

De l’evangelisme al catolicisme. La parròquia Sagrat Cor ha estat la segona parada coincidint amb la processó de la Virgen de la Cabeza. Acompanyat del ritme dels timbals, el vicari Antonio Cantorán ha assegurat que la parròquia Sagrat Cor “reflecteix la vida del barri de Can n’Oriac des de fa anys”. El vicari ha conduït als assistents a la capella més important de la parròquia on guarden el Santíssim Sacrament. La decoració minimalista de la capella no és pas una casualitat. Cantorán explica que els feligresos acudeixen a la capella expressament per a “desconnectar del món i així sentir la pau”.

Tercera parada, El Saadah

La següent visita ha estat la mesquita musulmana de la Comunitat El Saadah a Can Feu. Canviant totalment d’escenari, els assistents han seguit els costums tradicionals musulmans i s’han descalçat abans d’entrar. Una cançó cantada per un petit cor de nenes ha iniciat la cerimònia seguit del discurs de Mohammed, un dels representants de la comunitat El Saadah.  Segons ell, l’educació és un dels objectius més importants actualment per a la religió musulmana. Denuncien l’estigma que pateix l’islam a causa d’atemptats com el de Sri Lanka. A més a més, la comunitat musulmana sabadellenca ha demostrat la seva característica hospitalitat convidant a tots els assistents a te marroquí, pastes àrabs i un bon plat d’arròs.

Última parada: Templo de la Diosa

Amb la panxa plena, el grup ha arribat a l’última parada del recorregut i per tant, l’últim centre de culte; el Templo de la Diosa. El paganisme ha estat l’encarregat de posar el punt final a l’itinerari tot i que, a diferència dels altres centres, el temple és considerat simplement una entitat sense ànim de lucre. Les creences paganes han estat les més desconegudes pels assistents.  Segons la sacerdotessa Núria Salvans,  la natura “és una forma de connectar amb tot el que ens envolta” i per això és el centre de les seves creences. Per aclarir una mica més el funcionament dels rituals pagans, Belinda Jiménez ha explicat l’estructura de les cerimònies. Cadascuna té associada un punt cardinal, una festivitat i una deessa que va rotant a mesura que passa l’any. L’entitat ha tancat l’itinerari oferint un aperitiu per a celebrar la trobada de les diferents religions en un entorn de tolerància i respecte.

Galeria: Evangelistes, cristians, musulmans i pagans units en una mateixa jornada

Comentaris
To Top