Publicitat
Ciutat

Unes 500 persones reclamen més drets i llibertats per als treballadors

Unes 500 persones es manifesten a Sabadell contra la precarització dels treballadors

Els manifestants a l'avinguda de la Concòrida / VICTÒRIA ROVIRA

Unes 500 persones, segons la Policia Municipal, s’han manifestat avui a Sabadell en el marc de la celebració del Primer de Maig. L’acte de protesta unitari ha estat convocat per diferents sindicats com CGT, CNT, COS, CoBas i entitats com Arran Sabadell, Can Capablanca, Moviment Popular de Sabadell, la Forja, CDR Sabadell i partits polítics com Podem, la CUP i Crida per Sabadell.

Una pancarta amb el lema “Per un 1 de maig de classe i combatiu. Recuperem drets i llibertats”, encapçalava la manifestació, que ha sortit a les 11 h de la plaça de Catalunya i ha arribat a 12.45 a la plaça del Pi, a Ca n’Oriac. La secretària de la federació local de CGT, Esther Mora, ha explicat que aquest any s’ha canviat la ruta cap a un barri, en comptes d’anar al Centre, perquè “és on hi ha més dificultats amb la feina precària, els desnonaments i la problemàtica de classe treballadora”.

Durant el recorregut, els participants han cridat consignes com “Reforma laboral, terrorisme empresarial!”, “Ni un pas enrere, contra el capital lluita obrera!” o “Vosaltres feixistes, sou els terroristes!”.

En arribar davant de la seu d’Smatsa a l’avinguda Francesc Macià, diferents manifestants han enganxat adhesius reivindicatius a la porta. En una entitat de Caixabank situada just al costat s’ha llançat pintura de color groc a la façana i s’ha fet una pintada a terra: “Jovent precari combat l’empresari” signada per Arran.

Un cop arribats a la plaça del Pi, s’ha llegit el manifest en què s’ha fet una crida per mobilitzar-se per reclamar drets com un salari mínim interprofessional de 1.800 euros i 30 hores de jornada laboral sense reducció de salari. També s’ha exigit la derogació de la reforma laboral, l’eliminació de la figura de l’expedient de regulació d’ocupació i de l’acomiadament lliure.

Els convocants volen evitar la sinistralitat laboral, la creació d’una banca pública, expropiar el parc immobiliari de bancs i fons voltors, la nacionalització immediata d’aigua, llum, gas, electricitat i telecomunicacions. Sobre la jubilació, han demanat la reducció general de l’edat legal a 60 anys i a 55 anys màxims per aquelles activitats amb grans desgast físic. A més, han exigit un pla de prevenció de la violència masclista de forma integral a tots els àmbits de la societat.

Publicitat
Comentaris
To Top