Oci i cultura

Toc a la Generalitat: “La cultura és segura, demanem que ens deixin fer”

Eulàlia Ribera, a l’edició del 2019 / ÓSCAR ESPINOSA

La presentació del festival El Més Petit, ahir a Sabadell, va servir per catalitzar una creixent indignació del món teatral. Eulàlia Ribera, directora de LaSala (entitat que impulsa el festival), va assegurar que “la cultura és segura” i que han treballat de valent per tal que sigui així. “Des d’aquí demanem que ens deixin obrir i ens deixin treballar”, va dir amb solemnitat.

A més, Ribera va demanar al Departament de Cultura que els informin com abans millor sobre la durada de les restriccions. I és que El Més Petit arrenca oficialment el pròxim 14 de novembre (una vegada acabats els 14 dies de suspensió d’actes culturals). “Com a mínim, que ens diguin si estem oberts o tancats”.

Els espectacles presencials tindran lloc en 11 ciutats diferents (entre es quals Sabadell, bressol del festival). En total, són 59 funcions i 8 tallers familiars En cas que el Procicat allargui el veto, s’intentarà reprogramar dins del primer semestre del 2021, tot i que és un procés que necessitarà temps per establir un nou calendari. “Les funcions presencials estan en stand-by. Però no suspendrem res fins que ens ho indiquin, perquè els teatres són segurs i ho tenim tot preparat per tirar endavant”.

De totes maneres, també han llançat la iniciativa Petit als núvols, amb activitats en streaming. “Així garantim que El Més Petit existirà, que coexistiran ambdues línies”.

Pel que fa al preu de les entrades, els espectacles on-line tindran un preu unificat per família de 10 euros (ja que dona accés a una pantalla, des de la qual tota la família podrà seguir la funció). Tot i així, es va rebutjar la gratuïtat total. “S’ha de valorar la feina dels artistes i permetre que tinguin ingressos”, va exposar Ribera.

Companyies d’arreu
Si es du a terme, El Més Petit presencial acollirà l’estrena de Söns (la coproducció d’aquest any del festival amb la companyia Pels Més Menuts). També s’ha previst l’estrena de Mimesis, de la companyia asturiana Zig Zag Danza, així com les companyies catalanes Big Bouncers, Inspira Teatre, David Ymbernon, Animal Religion i l’Associació Blink Flash i Silver Drops; la valenciana Maduixa Teatre i l’andalusa Da.te Danza.

També està garantida la realització de 40 sessions dels tallers a centres docents de les ciutats que acullen el festival, possibles perquè s’hi treballarà segons els grups bombolla de cada escola.

Comentaris
To Top