Ciutat

La Concòrdia, dividida pel futur de la plaça de la Llibertat

Alguns veïns de la Concòrdia es mobilitzen i recullen signatures per a paralitzar la construcció de vuit pistes de petanca

Dues nenes de l'escola Font Rosella aguanten un cartell / ÓSCAR ESPINOSA

“Volem un espai digne”, diu una manifestant. Desenes de persones s’han concentrat a la plaça de la Llibertat per exigir a l’Ajuntament que aposti per un parc infantil “decent”. El rebombori neix de la decisió del consistori  –després de múltiples peticions de l’Associació de Veïns de la Concòrdia i el Club de Petanca de Sabadell– de construir vuit pistes de petanca a la plaça de la Llibertat.

Els pares de l’escola Font Rosella, situada a aquesta mateixa plaça, presenten dissidències amb el projecte i  reivindiquen una aposta per la zona infantil. “L’associació de veïns no ens representa a tots, tenim dret a ser escoltats”, exposa la Laura, mare d’un alumne de l’escola. Com a mode de protesta, recolliran signatures.

Renovació del parc

“El barri està enfadat i  el conflicte ve motivat per la desinformació”, exposa Montserrat Porta, presidenta de l’Associació de Veïns de  la Concòrdia. Segons exposen a l’entitat, “l’espai on s’estan construint les pistes de boxes estaven en total desús, s’utilitzava com a pipi-can”.

Pere Rosinés, secretari de l’entitat veïnal, no entén quina és la naturalesa de la reivindicació. “El parc infantil no només es repararà, sinó que s’ampliarà”, assegura. I és que l’Ajuntament va incorporar la Plaça de la Llibertat dins del projecte de la millora i remodelació de 152 àrees de jocs infantils durant el 2018 i aquest any.

“El club de petanca té dos equips federats a segona i quarta divisió i se’ns exigeix uns espais adeqüats”, explica Manel Casado, de la Junta esportiva del club. De fet, l’entitat esportiva té intenció d’obrir aquests espais a tota la ciutadania. “Les pistes estan cercades per evitar que entrin gossos, però tothom qui ho vulgui podrà jugar durant tota la setmana”, apunta Francesc Fernàndez, membre de la Junta.

Comentaris
To Top