Publicitat
Oci i cultura

Paper de Ceba es presenta en societat

Els Jardinets de la Caixa acullen l’estrena de l’especial de còmic del Diari de Sabadell, amb la presència d’alguns dels autors del primer número

Ricard Efa i Joan Marín, signant exemplars del Paper de Ceba aquest Sant Jordi a la carpa de Sabadell Còmics / D.S.

Enguany, la diada de Sant Jordi a Sabadell ha tingut per colofó la presentació oficial del primer número de Paper de Ceba. Després d’una llarga jornada plena d’èxits –els llibreters parlen de més de tres centenars d’exemplars venuts– els Jardinets de la Caixa han acollit un acte per acabar d’explicar al públic aquest nou projecte de còmic del Diari de Sabadell. Ha estat un acte informal al bell mig de la ciutat, on el D.S. ha tingut tot el dia un stand informatiu. Allà molts sabadellencs s’han pogut subscriure al diari i a les següents edicions Paper de Ceba (més d’una quinzena ho han fet avui mateix) i també comprar exemplars del diari d’aquest dimarts i dies anteriors.

Paper de Ceba ha estat el més venut del dia als stands de diverses llibreries i està agradant tant a lectors de còmic com a forans del gènere. El Fermí Ballbé reconeix que no n’acostuma a llegir i es pregunta si no és un producte destinat només a la mainada. Tot i això, ha comprat el primer número: “Estem contents amb el nou diari i li donem una oportunitat a aquest projecte. A més, els temes pinten molt bé i estèticament és maco”. El Marc Gisbert, un altre comprador, en canvi, coneix més el món del còmic. És estudiant de l’Escola Joso i tan bon punt va veure per xarxes socials que aquest Sant Jordi es començava a vendre el Paper de Ceba, va decidir que el compraria. “Que es fomenti el còmic d’aquí és molt bo”, comenta.

També els dibuixants que s’han encarregat de nodrir el primer número del Paper de Ceba es mostren satisfets. “És fantàstic que es doni sortida a històries de Sabadell a través del còmic”, comenta la Marina Vidal, autora de la historieta Records, “a més, a una ciutat com aquesta on hi ha sensibilitat pel gènere, té molt de sentit”. Vidal explica que el còmic està tenint molt bona rebuda per part del públic i afirma: “s’ha d’invertir en projectes com aquests. A Espanya és molt poc freqüent i són productes que en d’altres països com França funcionen molt bé”.

Què és Paper de Ceba?

El projecte Paper de Ceba busca explicar Sabadell en còmic i donar veu a creadors locals. A través de relats sabadellencs reals o de ficció, Paper de Ceba ens submergeix en una ciutat desconeguda, sorprenent i apassionant. El primer número compta amb la participació dels dibuixants Ricard Efa (nominat al prestigiós Premi Eisner dels Estats Units), Guillermo Altarriba (periodista del D.S.), Marina Vidal i Joan Marín, que comparteix historieta amb el guionista Hernán Migoya.

Les primeres quatre històries de la publicació són:

  • La Font de la Colla, en la qual Ricard Efa recrea la mítica excursió a la Font del Saüc de la Colla de Sabadell
  • Corrandes d’exili, amb la qual Guillermo Altarriba explica la fugida a França dels membres de la Colla
  • Operación Sabadell, amb guió de Mingoya i dibuixos de Marín, una història fictícia d’espíes i futbol a la Nova Creu Alta
  • Records, de Marina Vidal, una historieta sobre la famosa vedette sabadellenca Maty Mont.

El llibret té un preu de 4,95 euros i pot trobar-se a les llibreries de Sabadell o a la seu del Diari.

Publicitat
Comentaris
To Top