Publicitat
Ciutat

Els museus sabadellencs "cobren vida" durant la Nit dels Museus

L'actor Pep Muñoz durant una de les activitats de l'itinerari / VICTÒRIA ROVIRA

El Dia Internacional dels Museus ha arribat i amb ell, la famosa Nit dels Museus. Els quatre museus sabadellencs es posen a disposició dels ciutadans de forma totalment gratuïta fins a mitjanit. A més a més de les visites, a cada museu porten a terme diferents activitats que formen part d'un itinerari que passa pels quatre museus. Pep Muñoz és l'actor encarregat que guiar als assistents pels diferents punts del recorregut, això si, vestit de camperol medieval aprofitant la fira Medievàlia. Segons la directora de l’Espai Cultura i l’ICP, Dèlia Burset, enguany hi ha hagut més participació respecte a l’any passat.

L'Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell

Malgrat la gran quantitat de material, el centre es trobava bastant buit després de les activitats de l'itinerari que començaven, precisament, en aquest espai. Només la Marta ha decidit quedar-se una estona més pel museu aprofitant la jornada de portes obertes. Explica que té interès per l'arqueologia i que "no és el primer cop que visita el museu", sobretot, la part dels jaciments arqueològics trobats a Catalunya. "Personalment m'agrada molt aquest museu i sempre és una bona opció tornar a entrar-hi" ha assegurat.

El Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP)

L'ambient a l'ICP en canvi, era molt més actiu. Aprofitant el dinamisme del museu pel tipus de material que s'hi exposa, desenes de nens corrien amunt i avall tot mirant la gran quantitat de fòssils o bé, les representacions a escala natural dels dinosaures. La filla de l'Olga i el Xavi n'era un clar exemple. Admeten que no "era gens fàcil mantenir entretinguda a la petita" per aquesta raó han decidit visitar únicament l'ICP. "I sembla que ha funcionat prou bé" asseguren.

/ VICTÒRIA ROVIRA

El Museu d'Història de Sabadell

Aplegant a desenes de persones, el museu d'història es mantenia molt viu. La Carla i la Montse són dues visitants que mai havien entrat al museu abans. "I quin millor dia que aquest?" expressa la Carla tot afegint que "no s'esperava que el museu tingues tant de material". Els nens i nenes que acompanyen als seus pares també participen en les explicacions amb allò que han après a l'escola.

El Museu d'Art de Sabadell

L'últim punt de l'itinerari, el Museu d'Art, exposava totes les seves obres tant pels visitants recurrents com pels nous visitants. Era el cas de l'Enric i l'Encarna que havien decidit aprofitar l'ocasió per visitar el museu, ja que, segons expliquen, desconeixien la seva existència a Sabadell. És el primer cop que participen en la nit dels museus tot i que consideren que és una molt bona oportunitat per a visitar els diferents museus de la ciutat. "A més, val la pena perquè hi ha coses molt especials" ha remarcat l'Enric. Malgrat tot, aquest no ha estat el museu més visitat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top