Ciutat

L’oposició, en alerta per les ajudes de l’IBI: “No volem una nova taxa de residus”

Lluís Franco

L’oposició ha carregat contra el govern per la posada en marxa d’un conjunt d’ajudes a les famílies vulnerables per fer front a l‘IBI. Els grups han mostrat la seva preocupació davant el risc, segons han assenyalat, que la baixada impositiva suposi una pujada per altres sabadellencs, com ha passat amb la taxa de residus.

“No volem una nova taxa de residus”, ha assenyalat el portaveu dels socialistes, Josep Ayuso, després de la presentació del segon tinent d’alcalde, Juli Fernàndez, en el ple municipal d’aquesta tarda.

Segons el govern municipal, l’ajuda beneficiarà totes aquelles persones que tinguin menys de 7.967,73 euros. El segon tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, Juli Fernàndez, ha destacat que es volen ajudar tres perfils principalment: persones que ja no reben prestació d’atur, gent gran amb pensions baixes i aquelles que es troben soles fent càrrec d’una família.

El govern local utilitzarà l’indicador de renda de suficiència (IRSC), marcat en 7.967,73 euros anuals, podran gaudir unes reduccions del 100%, amb un màxim de 150 euros. Segons ha explicat el mateix Fernàndez, les peticions de les ajudes s’atendran segons la precarietat de la situació econòmica de les famílies. La dotació total és de 350.000 euros.

Els requisits són estar empadronat a Sabadell, constar com a contribuent i no conviure amb una persona que compti amb una altra casa.

Comentaris
To Top