Ciutat

Arrenquen les jornades sobre el nomenclàtor

Cardús, Duch i Villatoro posen sobre la taula els punts a tenir en compte en els canvis del nomenclàtor

La primera taula rodona de les Jornades / VICTÒRIA ROVIRA

Un any després de la polèmica per l’informe del govern local que proposava retirar noms com el d’Antonio Machado del nomenclàtor, l’Ajuntament ha organitzat aquest divendres i avui dissabte les Jornades Nomenclàtor 2018 al Casal Pere Quart.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i la regidora de Cultura, Montserrat Chacon, han obert aquest vespre les jornades davant una seixantena de persones. Els dos han coincidit en la necessitat d’obrir un debat que generi consens sobre els canvis del nomenclàtor que s’haurien de produir a Sabadell.

Publicitat

En la jornada inaugural, ‘El valor patrimonial del nomenclàtor’, el sociòleg Salvador Cardús ha assegurat que, “excepte casos infames, són millors les reinterpretacions contextualitzades” que retirar un nom. Per Cardús, no és bo fer una revisió a base d’ocultar o ignorar la realitat o fer ajustaments de comptes ideològics. D’altra banda, la historiadora Montserrat Duch ha explicat que “la memòria social és parcial per necessitat, i si canviem un repertori, hem de saber que encara que el vulguem inclusiu, continuarem tenint parcialitat”. Per la seva part, l’historiador Vicenç Villatoro ha destacat que en el debat sobre si retirar un nom o no, és més important el que posa a sota que el nom.

Els ponents han exposat la seva visió durant una hora i en la següent hi ha hagut un torn de precs i preguntes. Aquest dissabte continuen les jornades al Pere Quart, des de les 9h i durant tot el matí.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top