Publicitat
Ciutat

Menys taules a les terrasses de l’Eix Macià

Segons Xavier Guerrero, la reducció de taules “no és una limitació de la llicència, sinó el seu compliment”

Una de les terrasses de l'Eix Macià / ÓSCAR ESPINOSA

A partir de dilluns, s’endureix el control de les terrasses de l’Eix Macià. Una regulació que pot suposar un alleujament als veïns de la zona, que porten anys denunciant la manca de respecte als veïns i l’excés de sorolls i escàndols nocturns, però que implica un nou mal de cap als propietaris de bars i restaurants: aquest cop sí, s’hauran d’adequar estrictament a la seva llicència.

Com un assassinat al seu negoci, descriu Francisco Arribas, propietari del restaurant Metropolis, la reducció del 90% de taules de la seva terrassa. Com ell, es troben molts altres propietaris que han decidit sumar forces i unir-se per fer un recurs legal contra aquesta mesura. El Metropolis passarà de tenir 20 taules a la terrassa a tenir 2, segons afirma.

Segons el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, no es tracta de limitar la llicència de cada negoci, sinó que “es pretén garantir que s’acompleixi la normativa vigent”. D’aquesta manera, s’obliga els bars a complir els horaris estipulats legalment i la llei d’accessibilitat. Assegura que alguns locals multiplicaven per quatre les taules que els hi permetia la llicència.

Aquesta mesura és “una ruïna” per als propietaris dels bars. “Si la incomplim, haurem de fer front a una multa o sanció”, anota Arribas. Considera que “no posar les taules és inviable: perdrem diners i clients i posa en risc el nostre treball”.

Publicitat
Comentaris
To Top