Ciutat

La Generalitat vol unir el Vallès Occidental i el Baix Llobregat amb els FGC

El govern ha encarregat la redacció del projecte constructiu del perllongament de la línia Llobregat-Anoia

Un tren marxant de l’estació d’FGC d’Olesa de Montserrat / ACN

Quatre quilòmetres de túnels sota la ciutat de Barcelona per unir el Vallès Occidental i el Baix Llobregat mitjançant els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). És la idea de fons del projecte constructiu que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha encarregat a Infraestructures.cat: perllongar la línia Llobregat-Anoia entre les estacions de Plaça Espanya i Gràcia i unir definitivament la xarxa ferroviària catalana.

Mapa del perllongament previst a Barcelona / CEDIDA

A més dels dos túnels de quatre quilòmetres de llarg i 6,7 metres de diàmetre; el projecte detallarà tècnicament l’obra civil necessària per fer tres noves estacions i remodelar l’estació de Plaça Espanya.  Les tres incorporacions a la xarxa d’estacions de Barcelona seran Hospital Clínic –amb connexió amb la línia 5 de metro–, Francesc Macià –on es podrà enllaçar amb el tranvia–, i Gràcia, on es podrà fer transbord i agafar la línia Barcelona-Vallès cap a Sabadell o Terrassa.

A la parada de Plaça Espanya, es vol remodelar el vestíbul ja existent i l’intercanviador amb les línies 1 i 3 de metro; a més de fer que  l’espai estigui adaptat a persones amb mobilitat reduïda. Les tres noves estacions, expliquen des de la conselleria, també tindran en compte aquest criteri constructiu.

El pressupost estimat pel projecte és de 238 milions d’euros i està contemplat en el Pla Director d’Infraestructures 2011-2020 com una actuació prioritària per ampliar la cobertura de transport públic a Catalunya.

Comentaris
To Top