Ciutat

Maties Serracant: “El balanç ha estat més positiu del que s’ha percebut”

“El balanç ha estat més positiu del que s’ha percebut”, diu l’alcalde en funcions que aquest dissabte passarà el relleu a Marta Farrés

Serracant, aquest dimarts en roda de premsa / ÓSCAR ESPINOSA

L’alcalde de Sabadell en funcions, Maties Serracant, ha fet aquest dimarts la valoració final dels seus dos anys de mandat, i creu que “el balanç ha estat més positiu del que s’ha percebut”. Sol davant els periodistes de la sala de premsa del consistori, acompanyat a uns metres per Lluís Perarnau i Míriam Ferràndiz, dos regidors del seu partit, la Crida, Serracant ha repassat les principals actuacions del govern local. Per l’encara alcalde fins aquest 15 de juny, “dissabte està en joc la continuïtat de la feina feta” aquests quatre anys.

Serracant ha començat la seva intervenció recordant el compromís del consistori amb la llibertat dels polítics independentistes empresonats, amb accions com l’obertura de locals l’1 d’octubre o la pancarta ‘Llibertat presos polítics’. L’alcalde no s’ha pronunciat sobre l’anunci que el nou govern PSCPodem la vol retirar, però ha dit que “reflecteix el compromís majoritàri de la ciutadania de Sabadell amb la democràcia”.

Maties Serracant ha destacat que “amb aquest govern l’Ajuntament ha entrat finalment en el segle XXI” i assegura que l’executiu deixa “una situació econòmica excepcional”, amb un pressupost que s’ha vist incrementat en 50 milions d’euros al llarg del mandat, capacitat d’inversió i finançament i un clima de treball “molt positiu”.

Projectes realitzats i previstos

Entre la feina feta que ha subratllat l’alcalde, tota la que s’ha fet per passar pàgina de l'”ombra del Mercuri”, amb una auditoria econòmica, un codi ètic o una bústia ètica anònima pels funcionaris. També s’ha referit a l’àrea de territori, en què ha destacat el soterrament dels FGC i la “reflexió” de l’Eix Central amb aspectes concrets com la reforma del carrer de Sant Pere o properament del carrer de les Tres Creus. En aquest sentit també ha apuntat que queden per acabar, per exemple, els parcs del Nord i de les Aigües. “Hem fet la planificació de la ciutat en l’àmbit urbanístic”, segons Serracant.

Menció a part pel patrimoni recuperat com la Caserna -encara falta tancar el litigi amb el govern espanyol-, la fàbrica Sallarès Deu, la Maternitat i l’Artèxtil; i l’habitatge, amb el pla que ja n’ha començat a construir 52 públics de lloguer social d’un total de 362 projectats. Serracant també ha parlat del riu Ripoll, que ha dit que està a punt per a una “segona transformació”, i de les inversions negociades amb la Generalitat com les Urgències del Taulí, la residència del sud, el CAP de Can Llong o l’adaptació de RENFE Centre.

A preguntes de la premsa Serracant ha fet referència a l’àrea de Cultura, de la que ha admès que “partíem molt de zero” i “alguns projectes no s’han valorat com a prioritaris com el museu del tèxtil”, perquè, ha dit, s’han prioritzat altres branques com l’habitatge o l’acció social. Tot i així, l’alcalde en funcions ha destacat la revisió que s’ha fet de la Festa Major i del nomenclàtor, del pla de museus i tota aquella feina “invisible”, encara que ha reconegut que hi ha “molts deures pendents”.

Respecte a l’Àrea Vallès, una iniciativa d’àrea metropolitana vallesana que va endegar ell mateix la tardor passada, Maties Serracant considera que els imputs que va rebre “són positius” però alhora “marcats pel que eren els comicis electorals”, amb una capacitat de la Generalitat “minvada per la situació que viu el país”. Creu que s’ha consolidat la idea i espera que el proper mandat sigui el “definitiu” per posar-hi fil a l’agulla.

Joan Berlanga retreu a Maties Serracant que acabi el mandat “sol parlant de la feina dels altres”

Publicitat
Comentaris
To Top