Ciutat

Els problemes de calor dels jutjats de Sabadell s’allargaran fins al 2021

Imatge d'arxiu

La consellera Capella admet que la solució als problemes de refrigeració dels jutjats no acabarà fins d’aquí a dos anys

Els Jutjats de Sabadell / LLUÍS FRANCO

Les altes temperatures dels jutjats de Sabadell podrien mantenir-se fins a finals de 2021. La consellera de Justícia, Ester Capella, així ho va admetre el passat 18 de juliol en la comissió de Justícia del Parlament. La calor dins de l’edifici judicial impedeix el funcionament normal dels jutjats: el protocol estableix que per sobre dels 27 graus es poden suspendre les vistes, com va passar ahir amb la declaració de Marta Farrés com a testimoni pel Cas Mercuri.

Per primera vegada, se saben els terminis establerts per l’administració de justícia per solucionar els problemes de climatització. En la seva compareixença, la consellera va anunciar que el sistema de refrigeració dels jutjats de Sabadell “actualment està en fase de projecte“, el que implicaria que el problema actual es podria allargar més de dos anys: l’inici de les obres previst està previst pel 15 de juny de 2020 i la finalització pel 14 de desembre de 2021, segons la mateixa consellera.

Aquestes actuacions queden al marge de l’ampliació dels jutjats, que està previst que s’hagi culminat el 31 de desembre d’enguany. En aquesta data s’haurà d’haver acabat la reforma de la planta 16 de l’edifici judicial, el que implicarà l’obertura dels jutjats de primera instància 9 i 10 de Sabadell.

Temperatures i retards

Les altes temperatures s’afegeixen a una altra demanda: l’augment d’espai que demanden des d’advocats, passant per fiscals, fins a magistrats, que té molta relació amb l’alta activitat judicial a la ciutat. Segons les xifres oficials del Consell General del Poder Judicial de 2018, Sabadell és una de les àrees judicials amb més activitat de tot l’Estat.

De fet, si es compara el nombre de casos que entren amb ciutats del seu entorn, a la ciutat es van obrir 28.784 casos en un any, mentre que a Badalona van ser 24.334 o a Terrassa, 21.674. De fet, respecte a la ciutat veïna, l’activitat judicial nova és un 24,7% superior. A banda d’aquest fet, la diferència que demostra el greuge sabadellenc de falta d’espai i recursos són els casos pendents de resoldre: en el tancament de l’any passat, quedaven per resoldre 16.680 casos, pràcticament el doble que a Terrassa (9.112, +83%).

Jutges, advocats i fiscals protesten davant els jutjats de Sabadell

Comentaris
To Top