Publicitat
Ciutat

Nous projectes per a un vell conegut de la Via de Massagué

El solar en qüestió a la via Massagué, 16 / ÓSCAR ESPINOSA

Cal Tenorius, la caldereria Duran o l’orxateria Xixonenca –per a alguns, la millor de la ciutat, fins que va ser obligada a tancar–, són alguns establiments molt coneguts pels sabadellencs que havien ocupat el solar de la Via de Massagué 16-22B i Raval de Dins 21-27, el futur del qual va fer un pas de gegant al ple municipal d’ahir dimecres. Al solar també s’hi va trobar, en excavacions arqueològiques entre els anys 2011 i 2013, part de la muralla que hi passava i vestigis d’un taller de producció de vidre, del segle XVI. Tota una història al darrere d’aquest espai conegut com el Raval de Sabadell, una part del qual ha viscut a la intempèrie durant més de 25 anys –el “solar de les rates”– i una altra part –la meitat més propera al Passeig–, durant una dècada llarga.

Projecte desbloquejat

Fa vuit anys que el solar és de la constructora sabadellenca Mañero, que finalment ha arribat a un acord amb l’Ajuntament, reflectit al ple d’ahir. El solar tindrà una plaça al mig, un pàrquing soterrat de 20 places amb una única entrada i un bloc de pisos a cada costat de la plaça, amb un total de 12 habitatges i diversos locals. El pla que la constructora tenia per al solar xocava amb el que preveia el planejament urbanístic de la ciutat, i s’ha treballat durant aquest temps per trobar-hi una solució. “Tot es fa consensuat amb l’Ajuntament”, expliquen al D.S. fonts de Mañero.

L’operació

El sòl és de la constructora, però el subsol, municipal, i per això és determinant el que va aprovar el ple d’ahir dimecres amb els vots a favor de PSC i Podem i l’abstenció d’ERC, la Crida i Junts per Sabadell i Ciutadans: una concessió de 40 anys per a l’explotació de l’aparcament subterrani que hi farà la mateixa constructora.

Publicitat

A part, hi ha altres elements indispensables per tancar l’operació: per llei, qualsevol constructor ha de donar un 10% del seu aprofitament urbanístic al consistori, i per fer possible l’operació, Mañero ha donat el solar del carrer del Doctor Puig, 20, d’uns cent metres quadrats, i farà el passatge d’accés públic al mig del solar.

Part de l’acord entre l’Ajuntament i la constructora implica haver adaptat el projecte a fer possible que els vianants vegin des de la Via de Massagué dos metres lineals de l’antiga muralla que envoltava la ciutat, com ja passa a altres llocs del Centre.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top