Publicitat
Esports

Més vives que mai

Silvia Morell, Gurpreet Sohi, Maica García i Laura Barzon, celebrant el pas als quarts de final / Ll. Franco

Cop d'autoritat. L'Astralpool Club Natació Sabadell s'ha classificat com a primer de grup per als quarts de final de la Copa d'Europa gràcies al triomf aconseguit davant l'UVSE Budapest (15-10). Una nova fita d'un equip històric que per dotzena temporada consecutiva estarà al sorteig de la ronda prèvia a la final a quatre. Orizzonte de Catània, Dunaujvaros d'Hongria o Vouliagmeni de Grècia, possibles rivals per a les waterpolistes de David Palma.

El partit d'avui obligava l'Astralpool a no fallar i les vigents campiones han tret l'orgull per donar un cop de puny sobre la taula i demostrar que, tot i un inici força irregular en què s'han escapat dos títols –Supercopa d'Espanya i Supercopa d'Europa–, l'equip està més viu que mai.

Si davant el SIS Roma ja es va poder veure un equip molt més sòlid en defensa i més fluid en atac, avui els centenars d'espectadors congregats a Can Llong han pogut gaudir d'una versió pràcticament perfecta. L'aparició de Judith Forca, màxima golejadora del partit amb quatre dianes, necessària en l'engranatge ofensiu de l'equip, ha estat una de les peces determinants per aconseguir el pas. Des de l'inici, l'Astralpool ha estat qui ha dut el ritme i la iniciativa en un partit en què les hongareses han plantejat un duel molt físic que pivotava al voltant de Rita Keszthelyi, una de les millors jugadores del món. Precisament, les dianes de les dues sabadellenques han servit per arribar al final del primer període amb l'empat a 2 a l'electrònic.

Publicitat

A les hongareses, tot i que els valia l'empat per classificar-se juntament amb l'Utrecht, no han donat el braç a tòrcer en cap moment, obligant les nedadores a oferir la millor versió si volien ser als quarts de final. I així ha estat. En el segon assalt, recital ofensiu i defensiu per situar el 7 a 4. Ni el rigorós arbitratge, que ha estat més dur amb les sabadellenques en la inferioritat numèrica, ha estat un fre. La russa 'Katia' Tankeeva, amb un gran nivell en les tasques de defensa per donar descans a Maica García, i l'aportació ofensiva, per fi, de Laura Barzon han servit perquè, juntament amb Laura Ester sota pals, l'equip arribés al descans llarg amb un marge de tres gols. La feina no estava feta, però les sensacions eren immillorables.

Un inici en tromba del segon temps ha permès situar el 9 a 5 en poc menys de cinc minuts gràcies a les dianes de García, Tankeeva i Ruth Ariño, aquest últim de bella factura en els darrers segons de la possessió. L'UVSE estava tocat de mort però Keszthelyi i Natasa Rybanska s'han carregat l'equip a l'esquena per tornar a posar la por al cos a les de David Palma al final del tercer període (9-8). Tocava patir.

Afortunadament, però, quan la pressió podia jugar una mala passada a l'Astralpool, ha aparegut Laura Ester en la defensa del sis contra set per esvair qualsevol intent de remuntada. Amb més cor que cap, les hongareses ho han intentat, però les vigents campiones han demostrat que mantenen intacte l'afany de guanyar i que aquesta és la seva competició (15-10). De nou, tornarem a tenir l'Astralpool a uns quarts de final de la Copa d'Europa.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top