Oci i cultura

Jordi Solé publica ‘El tigre i la duquessa’, un thriller urbà i addictiu

Jordi Solé amb les dues edicions del seu llibre en català i castellà / VICTÒRIA ROVIRA

Jordi Solé i Comas (Sabadell, 1966) acaba de publicar el seu darrer llibre, El tigre i la duquessa, en català (Columna Edicions) i en castellà (HarperCollins editores). És un thriller urbà amb un cadàver que apareix just quan es comença a llegir. “Aquesta vegada he volgut jugar amb l’estructura”, diu Solé. Amb un títol impactant, que l’escriptor confessa que va suar sang per trobar-lo, Solé s’ha servit de la seva experiència com a periodista. La seva trajectòria professional va començar l’any 1987 al Diari de Barcelona i ha passat pels principals mitjans de comunicació catalans. 

Trama actual i addictiva

Solé ha publicat diversos llibres, també contes per a joves i, entre aquests, Conspiració a Tàrraco, de signe històric. “Totes les novel·les són una mica històriques”, diu l’autor. Però la seva darrera novel·la la situa a l’actualitat més recent, l’any 2017.

A mesura que el lector s’hi va endinsant, la trama es va complicant i es troba submergit en un món de bandes de lladres internacionals. “Un dels grans atractius de la novel·la és que els autors de l’atracament són els Pink Panthers”. Es tracta d’una banda criminal que fa quinze anys que està en actiu –explica Solé– i que han perpetrat diversos robatoris de milers d’euros en diamants a Barcelona.

L’aparició d’una noia morta en una plaça de Barcelona, que tanmateix sembla reposar plàcidament, serà el tret de sortida d’aquesta història on interactuen, mossos, lladres, i un seguit de personatges que Jordi Solé, ha fet pròxims i reals a la nostra societat actual

La trama té una seqüència temporal que va endavant i enrere per explicar on s’originen els fets que van succeint al llarg de la novel·la. Aquesta tècnica ha requerit una bona base documental, cosa que ha permès a l’escriptor seguir, a temps real, la trajectòria d’aquest grup de delinqüents. Són tan bons que la Interpol “va arribar a formar un equip de policies de diferents països per atrapar-los”. El llibre s’ha anat covant lentament: “Tens una idea i li vas donant voltes, però mentrestant has de fer altres coses”, afirma.

Comentaris
To Top