Ciutat

Atendis trasllada 10 usuaris amb coronavirus al Verdi per reduir la pressió assistencial

La Fundació Privada Atendis traslladarà aquest divendres a la tarda 10 usuaris amb coronavirus del Centre Casal Can Rull a l’hotel Verdi. Paral·lelament, els bombers desinfectaran el centre, situat al carrer de Zorrilla, per tal de reduir-ne la càrrega viral. El trasllat es fa seguint les indicacions del Departament de Salut, a qui havien demanat suport per garantir la millor atenció d’aquestes persones, i es farà tant per part del cos d’emergències com de la fundació.

Els bombers, aquest divendres al davant del centre / CEDIDA

A l’establiment hoteler els usuaris disposaran d’atenció mèdica 24 hores per part d’un metge i una infermera del Taulí. Tots tenen símptomes lleus i estan bé. A part, tant la fundació com el Servei d’Atenció Domiciliària de l’Ajuntament hi traslladaran cadascun un professional d’atenció directa. El motiu del trasllat és que en aquesta residència d’Atendis s’han detectat 27 casos positius de la Covid-19 entre un total de 39 usuaris, el 69%. A tots se’ls ha fet el test, 11 han donat negatiu i un s’ha de repetir. Dels 27, un ha hagut de ser hospitalitzat. L’alt nombre de contagis, expliquen fonts de l’entitat, dificulta molt poder garantir un correcte aïllament i, tanmateix, recorden, els seus professionals són assistencials i no sanitaris.

Al Casal Can Rull la fundació té 8 professionals en aïllament per aquesta malaltia; en total hi ha 47 treballadors en els diferents torns i serveis. En les altres dependències de la fundació hi ha tres casos positius aïllats amb símptomes lleus, dos al centre del carrer de Jacquard i un a Aral (Can Roqueta).

En els darrers dies, Atendis ha traslladat al Departament d’Afers Socials que viu una situació crítica i delicada per l’alt nombre de contagis que té en aquest centre, i per evitar el col·lapse s’ha treballat conjuntament amb aquesta conselleria, la de Salut i l’Ajuntament de Sabadell per trobar la solució. En un primer moment la Generalitat havia proposat traslladar aquests usuaris a un centre de Vic, però segons fonts de l’entitat sabadellenca aquest espai encara no estava a punt.

Prioritzar l’atenció

Amb l’objectiu de prioritzar l’atenció dels usuaris, Atendis ha restringit les trucades entrants a la fundació i només n’atendrà d’11 a 12 h per poder donar resposta als familiars que ho necessitin. Les famílies poden seguir l’actualitat de la fundació diàriament a les seves xarxes socials.

D’hotel a hospital

L’hotel Verdi és el primer de Sabadell que ha medicalitzat el Departament de Salut per fer front al coronavirus i és on el Taulí atén els pacients més lleus que estan a punt de rebre l’alta. Segons les dades d’aquest dijous, a l’establiment de l’Eix Macià hi ha 55 ingressats per la Covid-19 i 5 més amb altres patologies.

El Taulí ja atén 625 pacients amb coronavirus

Comentaris
To Top