Ciutat

Grafitis en ple passeig de la Plaça Major

L’artista sabadellenc Werens i altres deu artistes locals i internacionals han pintat grafitis en els testos dels arbres del passeig de la Plaça Major. Acompanyats per la música del DJ Ivan-Övich, els grafiters van donar divendres un toc de color a la nova decoració del Passeig.

Werens va fer la pintada juntament amb altres companys grafiters que es van ajuntar per promoure aquesta iniciativa. Com Werens, sis sabadellencs més van participar en la pintada col·lectiva: Amone, Hono, Kimo, Limbo i Palomo. D’altra banda, també han vingut Zolar, des d’Alemanya, Plim, del Brasil, el terrassenc Ovni i els barcelonins Enric Font i Fullet.

La iniciativa té lloc en el marc d’un pla de ciutat per millorar l’espai públic. Els arbres van ser colocats la setmana passada com a remodelació provisional del passeig.

“Sempre està bé incorporar els grafities en l’entorn urbà. Serveix per a envellir espais fets pols”, va explicar Werens a Diari de Sabadell, per després destacar el nivell artístic dels sabadellencs, ja que va afegir que “aquí tenim una bona cantera de grafiters”. En aquesta iniciativa urbana no hi havia cap premisa prèvia: l’estil era lliure. El barceloní Enric Font, que va optar per un tors masculí, va celebrar la iniciativa perquè “el que no tenia res ara es converteix en un motiu de diàleg”.

La brasilenya Paula Plim va apostar per una pintada abstracta, amb influències de l’art folcrònic pròpies del seu país. “Segueixo un estil ple de color, amb formes tropicals”, va explicar l’artista. Zolar, vingut des d’Alemanya, també va apostar per l’abstracció a partir de les lletres pròpies de l’art grafiter.

Comentaris
To Top