Vallès

L’Audiència de Barcelona condemna a 5 anys de presó a dos dels agresors de Sergio Mármol

Sergio Mármol i la seva mare, Eva Hernando, en una imatge d'arxiu / Óscar Espinosa

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 5 anys de presó per un delicte d’homicidi en grau de temptativa a M.P.S i R.S.C, per l’agressió al montcadenc Sergio Mármol a les portes d’una discoteca de Malgrat de Mar, que el va deixar en cadira de rodes l’any 2015. Així mateix, els dos joves de Granollers hauran de pagar 1,26 milions d’euros d’indemnització en concepte de les greus seqüeles que pateix el jove. Un tercer implicat, M.D.B, ha estat condemnat per un delicte de lesions i haurà de pagar 6 euros diaris durant 3 mesos.

 L’acusació particular i la fiscalia demanaven 14 anys de presó per un delicte d’assassinat en grau de temptativa per als tres implicats, però la segona va rebaixar el delicte a homicidi en grau de temptativa a les seves conclusions finals, i demanava 6 anys de presó. M.D.B va estar tres anys i mig en presó preventiva, i els altres dos acusats ho estan des de fa un any i mig.

 La mare del jove, Eva Hernando, considera “insuficient” la condemna, i la seva defensa està valorant presentar un recurs davant del Tribunal Suprem. Així mateix, la mare del jove assegura que serà difícil rebre la indemnització, ja que els dos joves es van declarar insolvents.

Els fets

 La nit del 22 de novembre de l’any 2015 es va produir una baralla entre dos grups de joves a la sortida de la discoteca Tropicana de Malgrat de Mar. En aquesta, M.D.B va donar un cop de puny al jove montcadenc i aquest va quedar inconscient al terra, en aquell moment, M.P.S i R.S.C van propinar diversos cops al cap del jove. A causa d’aquella pallissa, el Sergio va patir diferents lesions al crani i va estar en coma durant 6 mesos. Actualment pateix diferents seqüeles com problemes en el llenguatge, tetraspaspasia espàtica, dificultats auditives i ha d’anar en cadira de rodes, entre d’altres. A més, el Sergio necessita d’una persona que l’atengui durant les 24 hores del dia.

 Per a l’acusació, els tres joves de Granollers van participar activament en l’agressió un cop el Sergio estava a terra, i dos amics de la víctima ho van assegurar en qualitat de testimonis. Aquesta versió no ha sigut provada pel tribunal, motiu pel qual només s’ha pogut demostrar que M.D.B va propinar el cop de puny que va fer caure al Sergio, però no va seguir colpejant-lo mentre estava inconscient a terra.

Situació difícil

 En l’edició del dissabte 16 de febrer, el D.S. publicava la història del jove. En el diàleg mantingut amb la seva mare, l’Eva Hernando, explicava la delicada situació en la que viu la família. Viuen en un petit pis de Montcada i ella ha hagut de deixar de treballar per poder cuidar del Sergio. A més d’aquest fill, l’Eva té un altre que pateix una malaltia neuronal i va tindre que ingressar-lo a una residència ja que no podia cuidar dels dos. Ella cobra 160 euros per cuidar del Sergio, i ell cobra 570 euros d’incapacitat. Amb aquests diners han de fer front als prop de 500 euros que costa el pis, i als 500 euros que costa la rehabilitació del Sergio a la clínica Guttmann, ja que la seguretat social va deixar de costejar-la.

Comentaris
To Top