Ciutat

Tancament de bars i restaurants a partir de dijous

El Govern impulsa el paquet de mesures que afecten bars i restaurants, però també comerços i espai públic

Els bars i restaurants tancaran a partir de dijous / VICTÒRIA ROVIRA

El Govern de la Generalitat tancarà bars i restaurants des de dijous a la nit i fins a finals del mes d'octubre. La mesura es pren per evitar la propagació del coronavirus, i arriba acompanyada d'un paquet de mesures contundents, que podrien derivar en "mesures més severes", segons ha recalcat el vicepresident del govern amb funcions de president, Pere Aragonès: "Volem evitar un confinament total".

Les mesures, que aquest migdia s'han fet públiques a través d'una roda de premsa al Palau de la Generalitat, s'han plantejat als agents socials i econòmics noves restriccions que afecten diversos sectors econòmics més enllà de la restauració. En concret, l'executiu redueix al 30% l'aforament al comerç i als mercats, obliga a suspendre congressos, convencions i fires, tanca sales de jocs i bingos i limita les activitats esportives als gimnasos. Bars i restaurants tancaran 15 dies però podran oferir recollida o servei a domicili, amb els restaurants dels hotels restringits únicament als hostes. Hi cal afegir el tancament dels parcs i jardins, sempre a partir de les 20.00 h.

Als espectacles culturals, l'aforament serà del 50%. El Govern demana limitar la mobilitat fora del domicili i els contactes socials. Les mesures entraran en vigor entre la nit de dijous i divendres si el TSJC ho avala.

A més, el pla de Salut inclou que la restauració només pugui oferir servei a domicili, amb els restaurants dels hotels restringits únicament als seus hostes. Com ja es va anunciar, es demana la virtualitat a totes les universitats. Així, la restricció als comerços s'aplicaria independentment de la seva superfície. En alguns casos concrets, apunten, fins i tot es podria reimposar el concepte de la cita prèvia.

El Govern ha indicat als agents socials i econòmics que les noves restriccions aniran acompanyades de mesures de compensació econòmica, tot i que no s'han concretat, segons apunten les mateixes fonts. D'acord amb aquestes fonts, les noves restriccions, que se sumen al tancament de bars i restaurants, tindran una durada de 15 dies i ja s'han aprovat al Procicat.

A banda, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (Ufec) ja va anunciar ahir l'aturada de les competicions esportives d'àmbit català federades, escolars o privades els dos pròxims caps de setmana, per bé que sí que es podran continuar fent els entrenaments aplicant mesures de seguretat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top