Ciutat

Ciutadans presenta propostes pels joves a la plaça del Pi

La carpa de Ciutadans a la plaça del Pi / X.O

Ciutadans encara no ha definit qui encapçalarà el projecte a les pròximes eleccions municipals del 26 de maig, però ja està definint punts del seu programa. Aquest matí, la formació taronja i l’agrupació de Joves de Ciutadans Sabadell han muntat una carpa informativa a la plaça del Pi, on han presentat el seu eix programàtic en matèria de joventut. Són quatre els eixos que defensa el partit: oci, habitatge, ocupació i formació.

Una de les propostes de Ciutadans és fomentar el creixement del parc d’habitatge social de la ciutat, i enfocar-ho cap a la gent jove. “Som conscients que la precarietat laboral afecta principalment als joves, que són els que tenen un poder adquisitiu més baix amb uns sous més baixos”, deia Adrián Hernández, portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament. La proposta de la formació taronja passa per la rehabilitació i construcció d’habitatges de lloguer social amb preus més assequibles.

Aquesta promoció de l’habitatge públic es faria a través de Vimusa, i en aquest sentit critica a l’actual govern municipal per no haver construït parc d’habitatge social en els últims 4 anys. “Han governat 4 anys i han fet 0 habitatges de protecció oficial”, assegurava Hernández.

Ocupació i Formació

L’ocupació i la formació són dos dels eixos principals del partit en el seu programa electoral. En aquest sentit Ciutadans aposta per incrementar la proposta de formació professional a la ciutat. “A la ciutat encara en tenim poca, encara que al Vallès si que hi ha. Hem de fomentar tenir més centres formatius amb més places”, explicava el portaveu del partit a l’Ajuntament.

Sobre l’ocupació, Hernández explicava que s’havien d’incrementar els programes a través de formació econòmica i amb el Vapor Llonch

Oci nocturn

En quant a l’oci nocturn de la ciutat, l’actual portaveu del partit al consistori critica el desmantellament de la Zona Hermètica. “El govern socialista va decidir començar a desmantellar-la i l’actual govern ha acabat de desmantellar tot l’oci nocturn de la ciutat”, explicava el regidor. Ciutadans aposta per la recuperació de l’oci nocturn i més locals amb música en directe i espais creatius. “Volem que els joves de la ciutat no hagin de marxar per tenir oci nocturn”, assegurava Hernández.

La incògnita de la llista

 Ciutadans encara no ha fet públic qui encapçalarà la llista i quines persones la composaran, però Hernández ha deixat una pista: “Estic al projecte del programa i fa anys que estic a Ciutadans, sóc una de les persones que estarà en una línia molt important de la llista”, assegurava l’actual portaveu de la formació.

“El més important per nosaltres era treballar tota la proposta del programa electoral, en comptes de saber quines persones formaran la llista”, explicava Hernández. A nivell intern el partit assegura que l’equip “està més o menys construït”, i que la composició es farà pública en pocs dies.

Comentaris
To Top