Ciutat

L’Ajuntament preveu construir un refugi d’animals municipal

/ LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell construirà un refugi municipal d’animals l’any 2023, tal com ha anunciat la tinenta d’alcaldessa de l’àrea de Benestar Animal, Marta Morell. Encara no hi ha projecte, tampoc no s’ha decidit la ubicació de l’equipament. Així, dins dels pressupostos del 2021, l’Ajuntament destinarà una partida de 15.000 euros per confeccionar un estudi que determinarà les concrecions del projecte. “Es tracta de la gran inversió que farem en aquest mandat en relació amb el benestar animal”, ha assegurat Morell.

La tinenta d’alcaldessa també avança que preveu acabar el mandat amb una o més àrees de gossos per a cada districte de Sabadell. Entre el 2020 i el 2021 s’invertiran 300.000 euros per construir aquestes zones d’esbarjo. Dins dels pressupostos del 2020, l’Ajuntament construirà una àrea d’esbarjo al carrer de Sol i Padrís amb el carrer de Bellsolà, amb unes dimensions de 900 metres quadrats i un pressupost de 52.000 euros. A Gràcia, la nova àrea se situarà al carrer de Boccaccio amb el carrer de Rocafort, de 740 metres quadrats i un cost de 53.000 euros. Finalment, s’ampliarà l’àrea d’esbarjo de Can Gambús. Actualment ocupa un espai de 820 metres quadrats i passarà a tenir-ne 1.800. Les obres estan pressupostades en poc més de 38.000 euros. Aquests projectes s’aprovaran a la propera Junta de Govern, el 2 de novembre.

Urban Dogs, en prova pilot

Es tracta d’un recol·lector ecològic que neutralitza l’olor de l’orina. “Són unes fonts que instal·larem a la plaça de Picasso (Campoamor) i plaça de Carrasco i Formiguera (La Creu Alta). Aquesta instal·lació atrau els gossos perquè hi facin les seves necessitats”, ha indicat la tinenta d’alcaldessa, que considera que és una forma de potenciar el civisme i la convivència entre animals i persones. Els dos Urban Dogs tenen un cost de 7.000 euros.

Amb tot, es preveuen inversions més petites destinades al reforç del benestar animal: regalar kits per a aquell qui censi les seves mascotes; fer grafits a dues places al barri de Poblenou amb lemes de sensibilització, a petició de l’Associació de Veïns de Poblenou, l’Escola Juan Ramón Jiménez i amb la col·laboració de l’associació de grafiters Artefacto i el foment del cinema animal a les aules.

Aquest any s’han censat més de 560 animals, una caiguda de 200 censos respecte al 2019, quan se’n van registrar prop de 750. El nombre de maltractaments s’ha mantingut en 12 casos, però sí que han augmentat els expedients per maltractament fins a 7 en l’últim any, gairebé el doble que el 2019.

Comentaris
To Top