Ciutat

La S2 entrarà en funcionament un dia abans del previst

Les obres de soterrament del tren havien d'acabar l'11 de setembre, però el dia 10 ja hi haurà servei

El traçat del soterrament, setmanes abans d'acabar les obres / VICTÒRIA ROVIRA

Els trens de la línia S2 dels Ferrocarrils de la Generalitat tornaran a circular el dia 10 de setembre, a temps per viure l'últim dia de Festa Major i la Diada nacional de Catalunya. Les obres de soterrament de les vies al seu pas pels barris de Can Feu i Gràcia han acabat abans del previst i permetran restablir el servei el proper dilluns, i no el dia 11 com s'havia anunciat en un primer moment.

L'obra permetrà acabar amb la frontera física que ha dividit històricament els barris de Gràcia i de Can Feu i generarà 3.400 m2 d’espai públic nou per a vianants i bicicletes i amb menys soroll. "Hem cosit uns barris que estaven d'esquena i que són una porta d'entrada a la ciutat", ha dit l'alcalde Matíes Serracant, durant l'acte institucional de fi d'obres d'aquest dijous.

"Encara no som conscients del que suposa realment aquest avenç per la ciutat. Les obres a Can Feu són molt més que un soterrament i ho veurem en els pròxims anys", ha afegit l'alcalde que ha felicitat institucions, empreses i veïnat per la finalització de la infraestructura; alhora que ha recordat que encara hi ha molt per fer. "Nosaltres encara no podem anar a la Festa Major de Castellar en tren, ni ells a la nostra", ha dit a tall d'exemple.

Publicitat

Foto de familia dels representants institucionals a l'acte de finalització de les obres del soterrament, aquest dijous / ÓSCAR ESPINOSA

Les obres

El soterrament de la línia S2 dels Ferrocarrils, en marxa des del juny, ha costat prop de 25 milions d’euros. Els operaris han treballat vint-i-quatre hores diàries, tots els dies de la setmana, per poder acabar a temps les obres. El tall de la línia ha servit per desinstal·lar la catenària antiga, demolir l'antiga estructura, excavar per posar les vies a major profunditat, construir una nova llosa a terra i un nou sostre i col·locar-hi les noves vies i catenària. Hi han treballat de mitja 80 operaris al dia durant dos mesos i mig.

Les obres a Can Feu i el tall ha estat aprofitat per l'empresa per endegar algunes millores en estacions i vies. S'ha arreglat, per exemple, el tram del túnel de la Universitat Autònoma (fet pel qual el tall va ampliar-se durant l'agost), que requeria de millores en el terra. S'ha reduït la contaminació acústica al pas del tren per la UAB i Sant Cugat. I s'han introduït les noves escales a la Creu Alta, en proves des d'aquesta mateixa setmana. Les escales i ascensors de l'estació de Plaça Major han d'entrar en funcionament a finals d'0ctubre.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top