Oci i cultura

El IV festival Vet Aquí Sabadell omplirà la ciutat de contes durant dues setmanes

Detall del cartell del IV Festival de Contes Vet Aquí Sabadell, il·lustrat pel Martí Mas Calvet / CEDIDA

Els contes envairan la ciutat a partir d’aquest divendres: durant dues setmanes -fins al 6 d’abril-, el IV festival Vet Aquí Sabadell portarà una trentena d’activitats per a tots els públics al voltant del món de la narració oral i escrita. La iniciativa va néixer el 2016 per idea de l’escriptora sabadellenca Anna Fité i de la mà de LaSalaTeatre i el Petit Sabadell, l’organitza aquest any l’Associació CaraVÀS, a la qual s’han integrat un bon nombre de rondallaires sabadellencs.

Rah-mon Roma, Laberta Delpoblet, Sherezade Bardají, Rosa Fité o Susagna Navó seran alguns dels contacontes que -aprofitant que el 2 d’abril se celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil- portaran les seves arts per tot Sabadell. L’edició d’enguany del Vet Aquí Sabadell serà -segons els seus organitzadors- la més àmplia, diversa i extensa, territorialment parlant, de totes les que s’han celebrat fins ara.

La inauguració oficial del Festival serà aquest divendres, 22 de març, a l’Espai Foc de la Botiga Ventura. Allà, a les 21h, un espectacle a l’estil de la Colla de Sabadell servirà com a tret de sortida. Entre les activitats programades, en destaquen una sessió de contes a l’Aula Hospitalària del Parc Taulí -concebuda perquè els nens i nenes ingressats puguin gaudir també del Festival-, set contacontes gairebé simultànis a les diferents Biblioteques de Sabadells o les dues maratons de contes que tindran lloc el dissabte 6 d’abril: una protagonitzada per professionals -a l’Amfiteatre de l’Espai Cultura Sabadell, d’11h a 13.30h- i una altra a càrrec de rondallaires voluntaris a La Llar del Llibre -d’11h a 13h i de 17h a 19h-.

A més, el Vet Aquí Sabadell arribarà també als centres docents i a les residències de gent gran de la ciutat. Les escoles Nostra Llar, Vedruna Carme Sabadell, Escolàpies Sabadell, Escola Pia de Sabadell i Enric Casassas aprofitaran el Festival de Contes per desenvolupar activitats relacionades amb la narració oral, la majoria a càrrec dels propis alumnes i obertes a tothom. D’altra banda, l’alumnat dels Tallers de Teatre de la Joventut de la Faràndula i del Centre Sant Vicenç aniran a Sabadell Gent Gran -el 30 de març, a les 11:15h- i Allegra Sabadell -el 6 d’abril, a les 11h- per explicar contes als avis i àvies.

DESCARREGA EL PROGRAMA COMPLET D’ACTIVITATS DEL VET AQUÍ SABADELL 2019

Recollida solidària de contes infantils i juvenils

Paral·lelament a les convocatòries puntuals, el programa del Vet Aquí Sabadell inclou dues activitats continuades durant els dies de la seva celebració. Per una banda, una nova recollida solidària de contes infantils i juvenils per complementar els lliuraments d’aliments que el Rebost Solidari de Sabadell efectuarà pels volts de Sant Jordi. Aquest any s’hi han sumat la majoria d’escoles de Sabadell, que promouran les donacions entre els seus alumnes i recolliran material que s’afegirà a les donacions de particulars.

Per a tothom que vulgui col·laborar, les aportacions es poden realitzar ja a La Llar del Llibre (c. Sant Antoni i pg. de la Plaça Major), l’Abacus Sabadell, el LibreRío de la Plata, El Corte Inglés Sabadell, la Llibreria Macondo, la Bodega Coca i les Biblioteques Municipals de Sabadell. L’any passat es van recollit més de 4.000 llibres.

D’altra banda, i en col·laboració amb Sabadell Comerç Centre, el Festival organitza la Gimcana Vet Aquí. Sis personatges de conte han perdut objectes que han anat a parar als aparadors de diversos comerços del Centre de Sabadell. Els nois i noies que ho vulguin poden localitzar-los, omplir la butlleta que trobaran als establiments i participar, així, en el sorteig de molts premis.

Comentaris
To Top