Castellar del Vallès

En llibertat un monitor sabadellenc acusat d'abusar de menors en una escola de Castellar

Un jutge ha deixat en llibertat un jove de Sabadell, O.R., de 25 anys, després d'haver estat detingut la setmana passada acusat d'haver fet tocaments i fotografies íntimes a nens d'entre 4 i 10 anys en una escola de Castellar del Vallès. Segons han confirmat fonts del Departament d'Educació al Diari de Sabadell, hauria passat a l'Escola Emili Carles i Tolrà. El sospitós és un monitor del centre de menjador, subcontractat a través de l'empresa Campos Estela, que havia fet d'instructor a colònies i sortides.

L'individu va ser apartat del col·legi al gener, moment en què la direcció va activar el protocol corresponent. Aleshores el centre es va encarregar d'explicar als pares que alguns infants podrien haver estat víctimes del monitor. Molts progenitors van relacionar canvis que havien percebut en el comportament dels seus fills i van decidir denunciar-ho als Mossos d'Esquadra. El presumpte abusador va ser detingut immediatament.

Segons va avançar el diari ABC, en l'escorcoll de l'habitatge del sospitós s'haurien trobat vàries bosses amb calçotets de nens a l'interior, a més d'una memòria externa, material informàtic i càmeres de fotos encara per analitzar. O.R. va passar a disposició judicial. Sobre la troballa, el sospitós hauria declarat que eren calçotets perduts que es guardaven per si els pares els reclamaven.

Publicitat

El sospitós, en llibertat

El titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Sabadell, Marcos Melendi, va deixar l'acusat en llibertat, qui haurà de comparèixer els divendres davant del tribunal, no pot abandonar territori espanyol i se li prohibeix apropar-se a menys de 400 metres de l'escola, així com comunicar-s'hi.

La fiscalia va demanar l'ingrés a presó. Ara bé, tal com afirma ABC, el jutge vol esperar que psicòlegs i forenses especialitzats explorin els nens, ja que no es prendran com a referència les declaracions dels pares, basades en el que els seus fills els van explicar. Tampoc es consideren concloents les declaracions dels companys de feina. Melendi és el mateix jutge que s'encarrega d'instruir el cas de la Manada de Sabadell, en què un dels sospitosos en llibertat amb mesures cautelars va fugir.

S'està investigant si ha treballat a altres centres per si poden haver-hi més víctimes.

L'Ajuntament de Castellar, en contra de la decisió judicial

Seguiu l’actualitat de la ciutat a través del Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top