Publicitat
Ciutat

El Consell d'Infants, a l'alcaldessa: "Quines mesures hem de seguir?"

Una nena, preguntant a l'alcaldessa durant la trobada telemàtica / D.S.

Entre dubtes i inquietuds, el Consell d’Infants i Adolescents de Sabadell –format per alumnes de diversos centres escolars de la ciutat de cinquè de primària a primer de l'ESO han exposat les seves preocupacions a l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, derivades de la crisi de la Covid-19. Les principals preguntes ocupaven les fases de desconfinament que ara es planteja, quines mesures cal tenir en compte a l’hora de sortir a l’espai públic i els nous escenaris que es contemplen a la ciutat. 

El futur de l’escola ha suscitat molts dubtes. Els alumnes no tenen gaire clar quan retornaran a les aules i tampoc com ho hauran de fer. “Tornarem a la normalitat aviat? Quan veurem un altre cop les places plenes de gom a gom?”, plantejava l’Anna a Farrés. Una alumna que s’ha hagut de resignar davant d’una resposta no gaire convincent: “Caldrà que ens adaptem a una nova normalitat, canviaran moltes coses”, contestava una Farrés sincera. 

L’alcaldessa, acompanyada del regidor d’educació, Manolo Robles, i la regidora de Cicles de Vida Sònia Sada, també ha fet una crida als infants a valorar l’educació i l’escola, ara que han d’estudiar a distància. Un cop l’alcaldessa i el regidor els van prometre que no repetirien curs, només en situacions “molt, molt, molt concretes”, alguns van poder respirar alleujats.

Els nens s’han compromès a respectar les normes establertes per les autoritats sanitàries i a demanar als altres que la compleixin, però també han fet una proposta a l’alcaldessa: treure els botons d’alguns semàfors per evitar el contagi. Una mesura que l’Ajuntament estudiarà.

Orientació psicològica

L’Ajuntament ha posat en marxa un servei d’orientació telefònica per famílies amb infants de 3 a 14 anys que presentin malestar emocional a partir de l’estat d’alarma decretat. L’horari d’atenció és de 14 h a 21 h i el telèfon de contacte és el 638 423 447.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top