Diners

5 innovacions del Mobile World Congress amb ADN del Vallès

5 innovacions tecnològiques que es presenten al Mobile World Congress des d’empreses locals

Un home fa una foto a l'entrada del recinta firal de Gran Via, a Barcelona / ACN

El futur es fa present a Barcelona durant aquesta setmana. Els mòbils plegables que es connecten al 5G, les ulleres intel·ligents de realitat augmentada i els cotxes connectats són algunes de les innovacions que els visitants del Mobile World Congress (MWC) podran experimentar al recinte firal de Gran Via.

La fira més important del sector mòbil a tot el món reuneix en aquesta edició més de 2.400 expositors, provinents de 200 països diferents… i del Vallès. Algunes empreses tecnològiques locals –de Sabadell, Castellar, Cerdanyola o Barberà– hi portaran les seves innovacions:

Ampolles de vi intel·ligents

El centre tecnològic Eurecat, amb seu a Cerdanyola, presenta a l’MWC una nova tecnologia per connectar a Internet objectes que no s’havien plantejat fins ara, com una ampolla de vi, en què és possible verificar el seu contingut sense obrir-la, gràcies als sensors incorporats a l’etiqueta. És possible amb una etiqueta intel·ligent amb electrònica impresa, sense bateries, que conté sensors de temperatura i qualitat que permeten monitorar el producte amb l’ampolla tancada. La tecnologia Near Field Communication fa possible la comunicació sense fils a una aplicació mòbil.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cadenat digital i segur

Watchman Door és una empresa de Barberà del Vallès que ha renovat el cadenat: els seus forrellats, panys i cadenats funcionen de manera intel·ligent, i s’activen amb el mòbil. “El principal avantatge de la nostra tecnologia és que et dona tot el control sobre l’accés: pots fer que determinades persones només hi puguin accedir en determinats moments, i tens a l’aplicació mòbil un seguiment de qui entra i surt per aquella porta”, destaca la cap d’administració, Rocío Vargas. A l’MWC presenten una nova modalitat dels seus productes: el pany d’alta seguretat wGravity, que té pom antipànic i pot fer-se invisible des de l’interior.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Pujar a l’espai en globus

A Barberà del Vallès, Zero to Infinity treballen en una nova forma d’arribar a l’espai: en globus. “El nostre projecte Bloon és una càpsula pressuritzada que pot portar fins a quatre persones a fer turisme per l’estratosfera, entre 30 i 40 quilòmetres d’altura”, explica el cap de producte, Izan Peris, i afegeix que des d’allà ja es veu el cel negre i la curvatura de la Terra. “El sector és un àmbit molt interessant que va més enllà del turisme, perquè empreses com Google ja estan treballant projectes per proveir Internet i connectivitat a zones difícils a través de globus a l’estratosfera”, conclou Peris.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Control en tot moment

Des de Castellar del Vallès, Accent Systems portarà a l’MWC l’IoT Tracker, un dispositiu d’ús industrial per controlar en temps real l’estat d’un producte o una remesa. “Utilitzem Narrow Band IoT i LTM, cosa que ens permet reduir molt el cost de producció i fer que la bateria duri anys”, comenta la responsable de comunicació, Raquel Ligero.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Regals digitals per a clients ‘millennials’

L’empresa sabadellenca Gums Up presenta a l’MWC la seva plataforma d’smart loyalty: un servei perquè les empreses puguin fidelitzar els seus clients amb regals digitals. “Donar pel·lícules de Netflix o videojocs de PlayStation és molt més atractiu per al públic millennial que els regals tradicionals”, explica el director executiu, Joan Espinal.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Comentaris
To Top