Ciutat

Els veïns de Gràcia es concentren per denunciar una ocupació

Els veïns denuncien l’ocupació d’un habitatge situat al carrer del Pintor Pradilla, on viu un grup nombrós de persones

Els veïns concentrats a la plaça Joan Morral / Victòria Rovira

Les veïnes i els veïns del barri de Gràcia s’han concentrat a la plaça de Joan Morral, per denunciar l’ocupació il·legal d’un habitatge situat al carrer del Pintor Pradilla. Des del passat mes de gener ja hi havien queixes i denuncies per la situació, han informat des de l’Ajuntament.

En concret es tracta de dos habitatges, un a Pintor Pradilla i l’altre a la carretera de Molins de Rei. Un grup nombrós de persones els van ocupar el passat mes de gener. Els domicilis són propietat de BBVA i no compleixen amb condicions d’habitabilitat òptimes. Des d’aquell moment s’han succeït diferents problemes de convivència entre els okupes i els veïns. “Fa mesos que estem trucant a serveis socials, cossos policials i l’Ajuntament”, explicava un dels concentrats. Una de les queixes generalitzades a la reunió era la inacció.

Però la principal preocupació dels veïns del barri són les condicions dels menors que conviuen als domicilis. “Les criatures passen la carretera de Molins sense mirar i alguns demanen a les portes dels supermercats”, denunciava una altra veïna de Gràcia. També advertien de la falta de salubritat del domicili i que els menors no estaven escolaritzats. “Aquesta és la qüestió més sensible”, explicava un altre veí. Segons ha informat un dels concentrats, Serveis Socials ja està en contacte amb l’Ajuntament .

“La policia municipal ha anat unes 28 vegades des de la primera queixa, i ja s’està estudiant el cas des d’atenció social, i urbanisme, per les condicions de l’habitatge”, explicava Lluís Perarnau, regidor de Serveis Municipals, prevenció i seguretat.

Els veïns han aprofitat l’ocasió per fer una recollida de firmes d’una carta en la que expliquen la situació. “Amb aquest comunicat, s’exigeix a l’Ajuntament i/o Habitatge i Serveis Socials que actuï de forma contundent i immediata”, diu la missiva, i afegeix que s’ha de solucionar el problema amb “la reubicació d’aquestes famílies, en un lloc amb condicions dignes per viure”. En els propers dies, els veïns es reuniran amb Perarnau, per veure opcions i analitzar alguns informes que l’administració ha fet.

Por a un procés de desnonament lent

 Els dos habitatges són propietat de l’entitat bancaria BBVA. Els veïns han intentat posar-se en contacte en diverses ocasions. L’entitat els ha informat que ja hi ha denuncia, però no dona més detalls de la situació. “El més fàcil seria fer una demanda civil”, explicava un veí. El que temen és, que el procés de desnonament pugui trigar fins a dos anys tractant-se d’una entitat bancaria.

Comentaris
To Top