Diners

Camil Ros (UGT): “Un acord PSOE-Ciutadans seria fer un pas enrere”

El secretari general de la UGT a Catalunya ha visitat Sabadell aquest matí

Camil Ros abans de l'assemblea de delegats a Sabadell / ÓSCAR ESPINOSA

Els resultats de les eleccions generals amb la victòria del PSOE i el fre del tripartit de dreta marcarà enguany la celebració del Primer de Maig. Malgrat que la UGT no organitza cap mobilització a la comarca, ha celebrat aquest matí a la sala d’actes del Casal Pere Quart  de Sabadell una assemblea de delegats que ha estat presidida pel secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros.

Ros ha subratllat que la gent treballadora va votar ahir de forma massiva davant el risc que l’extrema dreta pogués governar a l’Estat. El líder sindicalista ha assegurat que cal que hi hagi un govern d’esquerres, malgrat la possibilitat d’un pacte entre el PSC i Ciutadans. “De sectors econòmics collaran” perquè es faci realitat aquest acord. “Seria fer un pas enrere”, ha remarcat Ros, que ha afegit que “si la gent ha anat a votar organitzacions d’esquerres, és per alguna cosa”.

En aquest sentit, Ros ha indicat que els resultats expressen les ganes de la població per “donar porta a la crisi econòmica“, de recuperar dels drets socials, sortir de la precarietat i de la cronificació de la pobresa i que hi hagi un diàleg en el conflicte entre Espanya i Catalunya. “Això només es pot fer des de l’esquerra política. Ara toca que les esquerres governin i ho facin bé, sigui des del govern o de l’oposició”, ha subratllat.

El secretari general de la UGT ha recordat que a Catalunya dels 48 diputats que s’escullen, 34 són d’esquerres. “Ja no hi ha excuses per plantejar des de Catalunya la derogació de la reforma laboral”, ha indicat. A l’Estat dels 350 diputats, 185 són d’esquerres. Per això, “no hi ha excusa perquè el PSOE no derogui la reforma laboral, la llei mordassa o l’article 315 del codi penal que penalitza els piquets de les vagues”, ha insistit.

Treballar millor, menys i cobrar més

Aquest 1 de maig aprofitant que és el centenari de l’aprovació de les 8 hores laborals com a detonant de la vaga de La Canadenca, UGT reivindicarà que “els drets no es regalen, que surten de la mobilització”, ha defensat Ros, que ha afegit: “Volem donar un missatge molt clar: hem de treballar millor, menys i hem de cobrar més per viure millor. Cal plantejar treball i salaris dignes i anar cap a una a jornada de 32 hores i recuperar l’estat del benestar”.

Comentaris
To Top