Ciutat

Ciutadans vol equipar la Policia Municipal amb pistoles Taser

El grup municipal de Ciutadans / ALBERT SEGURA

El grup municipal de Ciutadans plantejarà al ple del proper dimarts que la Policia Municipal incorpori pistoles Taser en el seu dia a dia. Es tracta d’un element de defensa i protecció que asseguren que ha tingut bons resultats en els municipis on s’ha aplicat a Catalunya, entre ells, Blanes o Girona, i que reduiria les lesions que registren tant agents com detinguts.

“Els agents ens expliquen que entre la porra extensible i l’arma de foc no tenen un element intermedi que puguin utilitzar davant les noves modalitats delictives i de manera molt puntual”, explica el portaveu del grup taronja, Adrián Hernández. El seu càlcul és que se n’haurien d’adquirir entre tres i quatre unitats, amb un cost d’uns 8.000 euros, i apunten que tenen el suport dels sindicats i de la majoria de la plantilla, així com del grup majoritari a la ciutat, el PSC.

En aquest sentit, apunten que caldria una formació dels agents que les durien, que serien els caps de torn, i establir en quins casos es poden fer servir. “Volem deixar clar que no es pot fer servir en manifestacions amb molta gent, desvinculem la moció amb el moment polític que vivim”, ha destacat Hernández.

Comentaris
To Top