Oci i cultura

L’Ateneu Barcelonès reconeix Mirna Lacambra amb el Premi Ateneu 2020

Mirna Lacambra ha estat dsitingida per l'Ateneu Barcelonès / VICTÒRIA ROVIRA

El IV Premis Ateneu Barcelonès, de reconeixement a la trajectòria vital i professional, han guardonat enguany Mirna Lacambra i Domènech. La presidenta de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell ha rebut el premi en reconeixement a la “promoció de la música clàssica”. Música i soprano, el jurat ha valorat la tasca en favor de la promoció de la música catalana.

Els premis també han distingit Antoni Vila Casas i Víctor Grífols i Roura. El pimer ha rebut el premi en reconeixement al suport a la creació artística. Empresari del sector farmacèutic, el jurat ha valorat la seva “valuosa acció de mecenatge cultural”. Grífols i Roura, em canvi, ha estat guardonat en reconeixement al seu impuls per la recerca científica. Empresari del sector sanitari, el jurat ha valorat la “promoció de la bioètica” a través de la seva fundació.

Els premis, atorgats per la Junta Directiva a persones o entitats de la societat civil, commemoren el dia de la fundació de l’Ateneu Barcelonès, el 30 de novembre de 1872. Per les circumstàncies actuals, s’ha posposat l’acte públic de reconeixement en el qual, habitualment, participen presencialment els diversos premiats.

Els guardonats en les anteriors edicions han estat l’actriu Montserrat Carulla; el físic i científic Javier Tejada Palacios; el fiscal i magistrat emèrit José Antonio Martín Pallin; el soci Bernat Castany; l’escriptor Joan Francesc Mira; l’oceanògrafa, especialista en microbiologia marina Josefina Castellví; l’advocat Ramon Felipó; el jurista Carles Viver i Pi-Sunyer; la filòloga i lingüista Gemma Rigau i Oliver; l’advocat i historiador de l’economia catalana Francesc Cabana i Vancells, i el filòsof Ramon Alcoberro i Pericay.

L’any 1860 es creava a Barcelona l’Ateneu Català, amb Joan Agell com a president i Manuel Milà i Fontanals com a bibliotecari. I dotze anys més tard, el 30 de novembre del 1872, l’Ateneu Català es fusionava amb el Casino Mercantil Barcelonès, donant lloc a l’actual Ateneu Barcelonès.

Comentaris
To Top