Publicitat
Castellar del Vallès

VÍDEO: Discurs de Desclot, guanyador del Carles Riba: “Ens amenaça un virus que ens tanca a la presó”

El poeta i traductor Miquel Desclot va guanyar el 62è Premi Carles Riba per la seva nova obra, Despertar-me quan no dormo. El guardó va ser entregat aquest dimarts a la nit, a la 70a Nit de Santa Llúcia d’Òmnium Cultural, celebrada al Teatre Nacional.

El jurat va considerar que, a l’obra, el castellarenc desplega “un exercici de maduresa creativa en el qual la contemplació de la natura i el diàleg amb la tradició poètica i artística conformen un univers de densitat moral i d’excel·lència formal”. El premi està dotat amb 3.000 euros i l’obra serà publicada a la col·lecció Els Llibres de l’Óssa menor, d’Edicions Proa. Desclot ja ha publicat una quinzena d’obres de poesia.

En un discurs d’agraïment marcadament polític, Desclot es va referir a l’actuació de la justícia envers els líders independentistes presos com “un altre virus” que els tanca a la presó perquè, va afirmar, “no gosa fer el que realment voldria, que és afusellar-nos”.

“I encara ens corca mortalment un altre virus”, ha seguit per referir-se a la desunió de l’independentisme. “El que més m’aterra és aquest tercer, i m’esgarrifa pensar que només tindrem vacuna per al primer”, ha sentenciat.

Despertar-me quan no dormo és una obra formada per una cinquantena de poemes, gran part dels quals són sonets. Va ser l’escollida entre més d’una vuitantena d’obres pel jurat, que ha estat format per Sebastià Alzamora, Maria Cabrera, Josep M. Fonalleras, Josep Lluch i Teresa Pascual.

Publicitat
Comentaris
To Top