Ciutat

Serracant es presenta però no declara en el seu pas pels jutjats, acusat de “malversació i desobediència”

Guarda silenci en el seu pas pels jutjats, investigat pel cas de l’1-O

L'actual alcalde de Sabadell, Maties Serracant i Camps, davant dels jutjats / ÓSCAR ESPINOSA

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha decidit acollir-se al seu dret a no declarar tot i que sí que s’ha presentat als jutjats de Sabadell aquest dilluns al matí. Serracant estava citat al jutjats de Sabadell per la investigació sobre els preparatius de l’1 d’octubre. Més de 300 persones de diferents entitats s’han concentrat a les portes dels jutjats per donar-li suport. El jutge ha comunicat a l’alcalde de Sabadell que se l’acusa no només d’un delicte de desobediència, sinó també de malversació.

En declaracions a les portes dels jutjats ha assegurat que “acusant-me a mi, estan acusant els milers i milers de sabadellenques que van fer possible l’1 d’octubre”. El batlle havia de comparèixer al jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell arran de la denúncia d’un ciutadà de Múrcia per la cessió de locals com a punts de votació. Serracant ha assegurat que amb aquest judici “es veu perillar no només el dret a l’autodeterminació, sinó també el dret a la llibertat i a la llibertat d’expressió, a la reivindicació i a la manifestació pacífica”.

Serracant també ha recordat que a Sabadell van votar fins a 63.000 persones l’1 d’octubre, i ha agraït el suport rebut davant dels jutjats.

Serracant està sent investigat per un presumpte delicte de desobediència per la seva participació activa en el referèndum, considerat il·legal pel Tribunal Constitucional. L’alcalde, com centenars de batlles catalans, va permetre la votació tot i els reiterats advertiments de les instàncies judicials i governamentals.

Comentaris
To Top