Oci i cultura

Corrupció, dinosaures i el Passeig del futur, al segon ‘Paper de Ceba’

Detall de la il·lustració de portada del segon 'Paper de Ceba' / MARINA PESSARRODONA

“Què és un quiosc?”, pregunta un nen agafat de la mà del seu besavi. És l’any 2113, hi ha cotxes voladors i robots per tot arreu… però a Sabadell encara hi ha debat sobre com ha de ser el Passeig.

Aquest és el punt de partida d’una de les cinc històries incloses al segon número de Paper de Ceba, que es podrà trobar a les llibreries a partir d’aquest cap de setmana. Álex López -dibuixant amb una llarga trajectòria al mercat francès- s’encarrega d’aquest relat de ciència-ficció, titulat El Passeig virtual.

Detall d’una vinyeta del còmic sobre el Passeig del futur, al segon ‘Paper de Ceba’ / ALEX LÓPEZ

Juntament amb López, al segon Paper de Ceba hi ha molt més talent sabadellenc. La història més contundent pertany en aquesta ocasió a Kimo, artista multidisciplinari i grafiter, que dedica vuit pàgines a una relectura del Cas Mercuri. L’autor lliga la figura mitològica de Mercuri -protector dels lladres- amb la presumpta corrupció política que es va viure a Sabadell.

Pam López -professora de l’Escola Joso i il·lustradora de llibres com La lluvia llegó con Gabriela– explica un breu relat sobre el Carrer dels Gitanos, l’origen de l’actual carrer d’en Font. La quarta història és obra del tàndem Roger Surroca -dibuix- i Miquel Àngel Claveria -guió-, i retrata des de la perspectiva d’una família obrera les vagues de 1975, on els manifestants demanaven la dimissió de l’alcalde Josep Borrull. 

Dues vinyetes del còmic sobre el Carrer dels Gitanos, al segon ‘Paper de Ceba’ / PAM LÓPEZ

Per últim, la jove promesa Mireia Girbau visita la vida del doctor Miquel Crusafont, pioner català de la Paleontologia. La portada -una reimaginació dels Jardinets- ha anat a càrrec de Marina Pessarrodona.

Tant aquest nou número com el primer Paper de Ceba -amb còmics de Ricard Efa; Joan Marín i Hernán Migoya; Marina Vidal, i Guillermo Altarriba- es poden trobar a les principals llibreries de Sabadell. Paper de Ceba va néixer per Sant Jordi, i en sortirà un nou número cada dos mesos.

Comentaris
To Top