Oci i cultura

Fusió teatral amb vi sabadellenc a les faldes de Collserola

Un instant de l'assaig general, el passat divendres / CEDIDA

Coincidint amb el primer any de La Vinoteca de Can Calopa, aquesta masia de Collserola acollirà els propers 3 divendres uns sopars teatralitzats en els que els vins faran d’element d’unió. Concretament, els vins que elabora L’Olivera, un celler cooperatiu amb marcat accent sabadellenc, donada la participació al projecte de l’enòloga Clara Griera, enginyeria tècnica agrícola i responsable del celler; i de Maria Dolors Llonch, presidenta de la cooperativa d’inserció laboral per a persones amb discapacitat psíquica i risc d’exclusió.

Els sopars a l’antiga cuina de la masia (que data del segle XVI) tindran lloc les nits de divendres 21 i 28 de febrer i 6 de març. I estaran teatralitzats per la companyia Fholia, la qual representarà la seva obra El sabor de los sueños suspendidos. Es tracta d’una narració que acompanya el sopar, “ni trepidant, ni accelerada”, adverteixen des de l’organització. Palma Morena és la directora i viu, precisament, a La Floresta, molt a prop de Can Calopa. D’aquí una sinergia especial, que després de visitar l’espai va decidir produir un espectacle inspirat en el llibre Ciutats invisibles, de l’autor Italo Calvino. No és sorprenent, donat l’origen italià de la pròpia Moreno. “L’obra parla dels desitjos i somnis humans, basant-se en aquestes ciutats imaginades a les que fa referència el títol”, afegeixen.

Des de La Vinoteca de Can Calopa apunten que el públic serà acompanyat a assaborir cada moment, a habitar paisatges i personatges que apareixen entre copes de vi, d’un plat a l’altre, convertint-se en integrants d’aquest viatge inusual. Però, què beuran i que menjaran? El maridatge entre vins i cuina tradicional comença amb la crema de calçots i el trinxat de la Cerdanya, que estaran acompanyats de vi blanc Arraona (produït al Parc Agrari de Sabadell i que vol recuperar la tradició vinícola del Vallès). En segon lloc arriba el fricandó amb trompetes de la mort, que serà combinat amb el vi negre Vinyes de Barcelona (raïm dels voltants de Can Calopa i vinificat a la pròpia masia). I de postres, un mel i mató amb una copeta de Racim Blanc (un dolç fet a la casa mare del celler, al municipi lleidatà de Vallbona de les Monges). “És un menú tradicional català, en consonància amb el menjador, que és una cuina de masia que data del segle XVI”, expliquen.

Comentaris
To Top