Vallès

El PSC de Badia, Barberà, Ripollet i Cerdanyola celebra el pas a la zona 1 de l’AMB

La “mirada metropolitana” de Badia, Barberà, Ripollet i Cerdanyola queda reforçada després que aquests quatre muncipis -i dotze més- passin a formar part de la zona 1 de l’AMB, celebren els membres del PSC d’aquestes poblacions. En resum, això els redueix significativament el preu del transport públic; per exemple, la T-10 passarà de valdre 20,10€ a 10,20€.

D’altra banda, es manté la “mirada vallesana“, ja que aquests municipis queden entre la zona 1 i 2. Per anar a Barcelona els seus veïns pagaran una zona, i per anar a Sabadell i la resta de localitats de la zona 2 de la corona tarifària de l’àrea metropolitana, també. Els socialistes ho veuen com una “oportunitat”, per mantenir la mobilitat “obligada” amb el Taulí, per exemple, i abaratir la connexió amb Sabadell.

Tribut metropolità

L’alcaldessa de Badia, Eva Menor, ha destacat aquest matí en roda de premsa que es tracta d’una reivindicació “de fa molt de temps”, i que a hores d’ara, els quatre ajuntaments treballen per definir el cost del Tribut metropolità que hauran de pagar els veïns i que es calcularà en funció del valor cadastral. Per la seva part, la portaveu socialista a l’Ajuntament de Barberà, Ana del Fargo, ha subratllat que “formem part de l’AMB i hi hem de col·laborar”, i ha destacat que una persona que d’aquests quatre municipis es desplaci diàriament a Barcelona, a final d’any notarà una important reducció de la despesa.

Tot i així, des de municipis com Ripollet, el portaveu municipal del PSC, Luis Tirado, ha reconegut que malgrat Ripollet no tenir tren, per exemple, els seus veïns hauran de pagar igualment el mateix tribut. Des dels socialistes de Cerdanyola, Carlos Cordón, assegura que aquesta mesura “facilitarà a molta gent agafar el transport públic”.

Comentaris
To Top