Ciutat

La Fiscalia demana una fiança de 9.000 euros per l’alliberament de Xavi Duch

La Fiscalia de l'Audiència Nacional s’ha mostrat favorable a fixar fiances de 9.000 euros

/ VICTÒRIA ROVIRA

La Fiscalia de l'Audiència Nacional s’ha mostrat favorable a fixar fiances de 9.000 euros per a tres dels set membres dels CDR detinguts des de finals de setembre, entre els quals figura el CDR sabadellenc, Xavi Duch. Duch, juntament amb Eduardo Garzón i Xavier Buigas, són considerats els membres del suposat entramat terrorista que no han tingut cap relació amb la suposada producció d'explosius.

Duch és un dels dos sabadellencs investigats per pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius i estralls. Segons la investigació de la Guàrdia Civil, s'hauria estat encarregant de l'adquisició de targetes de telefonia sense registrar, com les que se li van intervenir al seu domicili i a les quals li hauria atribuït sobrenoms.

Publicitat

A banda del control de les telecomunicacions, els informes policials assenyalen que Duch hauria acompanyat Jordi Ros en la fabricació d’explosius el 4 de setembre, fet del qual conclouen que tindria consciència de la preparació dels suposats artefactes. Així mateix, segons la declaració de Ferran Jolis, Duch l’hauria acompanyat a la suposada trobada amb la germana de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, en un hotel de Tona, que hauria tingut com a objectiu establir un canal de comunicacions amb Quim Torra i el mateix Puigdemont.

Canvi de criteri

La Sala Penal va anul·lar els primers actes dictats al setembre perquè les defenses no havien estat prou informades sobre els indicis existents contra els set detinguts empresonats. El 20 de novembre, la Fiscalia va tornar a sol·licitar presó incondicional, el jutge la va recordar de nou i les defenses van tornar a recórrer. Ara, el Ministeri Públic ha canviat el seu criteri i se centra en els que haurien tingut, segons la investigació policial, un paper determinant en la confecció dels explosius.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top