Ciutat

Augment en els salaris de l’Ajuntament: el govern Farrés costarà 568.000 euros a l’any

L’alcaldessa percebrà 65.000 euros a l’any. El total del govern costarà 568.000 euros anuals

/ D.S.

568.175 euros. És el cost que tindrà l’equip de govern de l’alcaldessa, Marta Farrés, segons una proposta formal pel govern municipal. El nou govern PSC-Podem preveu pujar-se el sou respecte el govern quadripartit: l’alcaldessa percebrà 65.000 euros anuals, un 10% més que el cobrava el seu predecessor, Maties Serracant (59.151,54 euros, segons la informació oficial de l’Ajuntament). El nou sou es tradueix –aplicant 14 pagues– en 4.650 euros bruts mensuals. Els regidors del govern i els portaveus dels grups municipals percebran el mateix: 52.658,06 euros, el que representarà una pujada substancial pels líders de l’oposició.

En una entrevista recent amb el D.S., Farrés deia que no es podia comprometre a no augmentar el seu sou perquè era una “decisió a acordar” amb la resta de grups municipal. “Aquest govern serà generós amb Morell i l’oposició“, afirmava Farrés aleshores sobre possibles acords amb la resta de l’oposició. Ara, el govern municipal porta la pujada salarial –que beneficia també l’oposició– a aprovació en el proper ple de divendres, quan es tramitarà el repartiment de carteres del nou executiu.

Quant costa cada regidor del govern?

Els 568.175 euros anuals del cost del nou govern suposa una caiguda del 12% en la despesa total dels càrrecs electes en l’executiu (abans 646.838,64 euros). S’ha de tenir en compte, però, que el govern actual consta d’11 regidors, mentre que l’anterior era de 14. En aquest sentit, el cost mitjà per cada membre del govern ha experimentat un augment del 11,8%: de 46.202 a 51.657 euros per regidor a l’any.

Els seus quatre tinents d’alcaldessa –Pol Gibert, Marta Morell, Jesús Rodríguez i Montse González– cobraran 56.394,80 euros, un 10% més que en el mandat anterior. La resta de regidors amb dedicació exclusiva –Eloi Cortés, Manuel Robles, Carles de la Rosa, Mar Molina, Laura Reyes i Sònia Sada– cobraran 52.658,06 euros (un augment idèntic del 10%).

Quant cobrarà l’oposició?

Els portaveus dels grups municipals pràcticament podran doblar el seu salari i equiparar el seu sou a un regidor del govern, sempre que tinguin una dedicació exclusiva: l’augment salarial previst en aquest supòsit passa de 28.447 euros –quan era dedicació parcial– a 52.658,06 euros (un augment del 85,1% respecte el mandat anterior). Això es tradueix en 3.761,29 euros mensuals. Juli Fernàndez (ERC), Maties Serracant (Crida), Adrián Hernández (Cs) i Lourdes Ciuró (Junts) podran veure com el seu sou puja d’una manera considerable.

En cas que els portaveus de l’oposició vulguin compatibilitzar la tasca pública amb la professional privada, com ja feien alguns d’ells fins ara, cobraran en concepte de les indemnitzacions de ple i de la junta de portaveus –uns 2.600 euros bruts mensuals–. En el cas de Serracant, el codi ètic de Crida per Sabadell obligarà Serracant a destinar al seu partit tot el que sobrepassi de 2,5 vegades el salari mínim (2.250 euros amb l’actualització del salari mínim de Sánchez).

A banda del que cobrin els regidors, cada formació amb representació municipal rebrà una assignació fixa més un variable en funció del número de regidors. El fix s’ha establert en 2.626,99 euros més un variable de 493,85 euros per regidor. D’aquesta manera, les assignacions dels grups seran diferents, segons el seu pes en el ple: PSC (7.565 euros mensuals, ERC (6.084,08 euros), la Crida (4.108,6 euros), Ciutadans i Junts (4.108,6 euros, respectivament) i Podem (3.120 euros).

Comentaris
To Top