Ciutat

L’Ajuntament destinarà 12,7 milions d’euros a 8 grans projectes en els propers dos anys

Recreació dels nous jardins de Campoamor / AJUNTAMENT DE SABADELL

L’Ajuntament de Sabadell destinarà 12,7 milions d’euros en els propers dos anys per desenvolupar fins a 8 projectes urbanístics a diferents punts de la ciutat. Es tracta d’obres que començaran al llarg de l’any vinent i que s’executaran com a molt tard a finals del 2022.

Així ho ha informat aquest dilluns l’alcaldessa, Marta Farrés, en el marc de la presentació que s’ha fet dels projectes en Junta de Govern Local. “Es farà un canvi fructífer de noves obres, que compleixen un doble objectiu, millorar la qualitat de vida dels sabadellencs i contribuir en la millora de l’entorn productiu”, ha assenyalat l’alcaldessa.

Els projectes són els següents:

Jardí urbà a Campoamor: l’Ajuntament hi té un projecte per fer un centre d’arts escèniques i mantenir l’activitat comercial al mercat, per a la qual cosa s’hi preveia un fons EDUSI que corria perill si no es destinaven els diners a una obra, ja que el projecte encara no s’ha definit. Així, s’ha optat per desenvolupar un parc amb més d’una hectàrea amb àrea per a la canalla i zona d’estada, amb 152 arbres nous i la reordenació de la zona d’estacionament a l’espai del carrer de Diego de Almagro. Amb una inversió d’1.832.992 euros, es preveu començar els treballs al segon semestre del 2021 i acabar-los el segon semestre del 2022.

Carrer de la Indústria: serà de prioritat per a vianants i tindrà la calçada i la vorera al mateix nivell entre els carrers de Sant Joan i de Sant Llorenç el desembre del 2022. L’actuació forma part del projecte EDUSI, finançat amb els Fons Europeus de Desenvolupament Regional. El plantejament implica crear un carrer amb plataforma única, on no hi hagi la distinció actual entre vorera i calçada, guanyant un total d’11,35 metres d’ample per al vianant. El projecte de reurbanització de la via té un pressupost de 937.442 euros i es preveu que les obres puguin començar a finals del 2021 per poder-les donar per acabades el desembre del 2022.

Parc del Nord: treballat conjuntament amb la comissió destinada a la millora d’aquest espai, es preveu recuperar el corredor ecològic del Torrent del Capellà, naturalitzar la zona amb 570 arbres nous i millorar el sistema de recollida i aprofitament de l’aigua de pluja. Amb un pressupost de 2,5 milions d’euros, els treballs començaran al segon semestre del 2021 i acabaran a finals del 2022.

Plaça de la Fuensanta: s’ha optat per unir part del carrer amb la plaça ja existent, i guanyar, a la vegada, una pastilla per a 26 aparcaments, mentre que actualment n’hi ha 14. Compta amb 380.000 euros de pressupost, els treballs es preveu que comencin a la primera meitat del 2021 i acabin al primer semestre del 2022.

Recorregut a peu a l’escola Pau Casals: ve de l’antic procés participatiu Construïm Ciutat, i si d’entrada disposava de 100.000 euros de pressupost, finalment tindrà 700.000 euros. Comptarà amb nou mobiliari com una font, tres arbres i bancs, a més de millorar l’enllumenat i la senyalització. En un futur també es preveu fer-hi un parc infantil. Els treballs començaran a la segona meitat del 2021, i acabaran al primer trimestre del 2022.

Camí escolar a l’escola Serra: amb la urbanització del carrer de Pérez Moya, es preveu garantir la seguretat a les entrades i sortides de la canalla gràcies a una plataforma única, que anirà acompanyada de la millora dels serveis ja presents i a la instal·lació de nou arbrat. Amb un pressupost de 247.268 euros, es preveu començar-hi a treballar el primer trimestre del 2021 i acabar a la tardor del 2021.

Centre d’Interpretació de Can Gambús: es busca impulsar l’agricultura de proximitat i sostenible amb un magatzem agrari i un centre d’interpretació i formació. També es comptarà amb altres instal·lacions, tot plegat amb un pressupost de 600.000 euros, la meitat dels quals provenen de fons Feder. Es començarà a construir al segon semestre del 2021 i s’acabarà a finals del 2021.

Portal Sud: entès com el gran revulsiu per dignificar l’accés per l’Aeroport, permetrà dotar la zona d’una rotonda que redistribuirà el trànsit cap a la Gran Via o cap a Costa i Deu, venint des de l’autopista C-58. La primera fase compta amb la rotonda i diversos ramals que en sortiran, així com la connexió amb l’autopista. Amb 5.449.241 euros, 2 milions dels quals són procedents de la Diputació de Barcelona, els treballs començaran a la segona meitat del 2021 i acabaran a la segona meitat del 2022.

“Són un total de 12,7 milions d’euros que tindrà un impacte econòmic important en un moment complicat, és important mantenir una injecció econòmica en clau Sabadell i que treballarà per a tota la ciutat”, ha destacat Farrés. Ara es procedirà a fer l’aprovació inicial dels projectes i posteriorment la licitació.

Dels 8 projectes presentats, 5 són EDUSI finançats amb fons Feder. La quantitat econòmica procedent d’aquests fons és de 3.370.364 euros, mentre que la Diputació aporta al portal Sud 2 milions. Això fa que l’aportació municipal sigui de 7.446.873 euros.

Comentaris
To Top