Publicitat
Ciutat

La missa del confinament: vídeos directes per Facebook

La cerimònia s'oficia des del convent dels Franciscans de Sabadell / CEDIDA

L'església catòlica fa el salt a les noves tecnologies per oficiar misses en temps de confinament. Es tracta d'una iniciativa de tres frares de l'orde franciscà de Sabadell que han celebrat les cerimònies a través dels directes de la xarxa social Facebook.

El frare i presentador de televisió, Carlos Fuentes, és un dels impulsors d'aquesta iniciativa. "Fem torns, quan un de nosaltres oficia la missa, l'altre s'encarrega de la producció audiovisual", explica. De fet, hi destinen quatre càmeres.

L'equip de producció per oficiar les misses en directe / D.S.

Fins ara, la mitjana de visites diàries és de 700 practicants d'arreu del món. Aquesta missa té lloc cada dia a les 19 h a través del perfil de l'Escola Sant Francesc o del presentador. "Les persones troben un moment de reflexió i de missatges positius i a l'hora de la pau els espectadors poden enviar els seus missatges en directe", explica Fuentes.

Publicitat

Els Sants Oficis

Les misses van a càrrec del rector dels franciscans Agustí Boadas, rector dels franciscans, del pare Manolo Hernández i del frare Carlos Fuentes. D'aquesta manera, també s'estan celebrant els Sants Oficis de Setmana Santa de forma on-line. A l'altra banda de la pantalla, feligresos d'arreu del món escolten els sermons.

Aquest espai és també un refugi per a les persones que han perdut un ésser estimat aquests dies. "Fem misses per a les persones que han mort", afegeix el frare franciscà.  Però també "es demana per als malalts", conclou.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top