Ciutat

La Fundació 1859 Caixa Sabadell celebra cinc anys amb un canvi d’imatge

Un treballador de la Fundació 1859 Caixa Sabadell mostra un cartell amb el nou logotip

La fundació que gestiona l’obra social de la desapareguda Caixa Sabadell canvia de marca, logotip i posa en marxa una campanya de comunicació per donar a conèixer i posar en valor els actius de l’entitat. Així, la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 canvia de nom a Fundació 1859 Caixa Sabadell com una de les principals novetats per celebrar, enguany, el seu cinquè aniversari.

El principal canvi és en el nom, que ara serà Fundació 1859 Caixa Sabadell, i en la imatge corporativa, totalment renovada, encara que manté el símbol de Caixa Sabadell, una guardiola.Tanmateix, la fundació vol potenciar els seus actius -l’edifici modernista del carrer de Gràica, l’Espai Cultura del carrer d’En Font, i l’Espai Natura a Can Deu- i les seves propostes culturals i socials.

Pel que fa als Jardinets, la Fundació vol aprofitar aquests canvis per conscienciar de la importància de conservar el que qualifiquen d'”oasi” al mig de la ciutat, fent una crida al civisme i al respecte de l’espai.

Nascuda el 2013

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 va néixer el maig del 2013 amb l’objectiu de gestionar el fons de l’obra social de la Caixa d’Estalvis de Sabadell. En aquests cinc anys, una mitjana anual de gairebé 160.000 persones han participat en les seves activitats. Amb la nova imatge, la fundació “no renuncia als seus orígens”, expliquen fonts de l’organització, i tampoc al seu símbol.

Això sí, es retira la paraula ‘Antiga’ del nom perquè les seves connotacions “no s’adeqüen” als valors i a la missió de la fundació i es manté el nom Caixa Sabadell perquè el patrimoni que representa “encara és molt reconegut i valorat per l’imaginari col·lectiu”. Pel que fa a la guardiola, és una manera “d’associar la Fundació amb la part positiva del llegat de Caixa Sabadell”, el símbol de l’entitat durant 150 anys.

Membres del patronat de la Fundació 1859 Caixa Sabadell fan balanç de les activitats de l’entitat a la seva seu / LLUÍS FRANCO

Joan B. Casas, president de la Fundació 1859 Caixa Sabadell ha reiterat que l’entitat és “totalment independent” i que no depèn ni del BBVA (hereu de les desaparegudes Caixa Sabadell i Unnim) ni de cap altre empresa. “En última instància, a qui rendim comptes és als departaments de Justícia i Economia de la Generalitat”, ha recordat Casas, “ens regim per un patronat en el qual participen diverses entitats com la UESC, el Club Natació Sabadell, el Gremi de Fabricants o l’Ajuntament de Sabadell”.

La Fundació ha aprofitat la presentació de la nova imatge de l’entitat per posar en valor les xifres de les activitats celebrades als seus espais en els darrers cinc anys. L’Espai Natura, consistent en la Masia de Can Deu i el bosc homònim, suma uns 40.000 visitants anuals; mentre que l’Espai Cultura, situat al centre de Sabadell, atreu uns 90.000 visitants i s’espera que aquest 2018 arribi als 100.000.

Comentaris
To Top